Tilburg,
01
februari
2017
|
13:23
Europe/Amsterdam

Wat moet mee op wintersport als je met de auto gaat?

Ik ga op reis en ik neem mee......

Samenvatting

In deze infographic zie je in één overzicht wat je in welk Europees land in je auto moet hebben. Goede reis!

Ga jij met de auto op wintersport? Raak je ook zo in de war van wat je wel en wat je niet in de auto bij je moet hebben? Winterbanden, sneeuwkettingen, hesjes. In elk land gelden net weer andere regels. Je kunt natuurlijk alles in je auto stoppen. Maar waarschijnlijk kan je alle ruimte in de auto goed gebruiken voor andere dingen. In deze infographic zie je in één oogopslag wat je mee moet nemen. Volg je route en ga goed voorbereid op reis.

 

 

Hoe zit het nou met die alcoholtest in Frankrijk?
Moet je nou wel of geen alcoholtest in je auto hebben als je in Frankrijk rijdt? Erg verwarrend, want iedereen zegt iets anders. Maar de feiten zelf zijn ook wel wat vreemd. Een alcoholtest (éthylotest of alcootest en France) is verplicht in elk voertuig (ook buitenlandse voertuigen). Maar.....bestuurders die geen test bij zich hebben krijgen géén boete. Op papier bestaat de verplichting dus nog wel, maar er wordt niet voor bekeurd.

Zijn sneeuwkettingen nou wel of niet verplicht in Oostenrijk?
Winterbanden zijn verplicht van november tot en met 15 april als de weg bedekt is met sneeuw, ijs of sneeuwmodder. Als je een blauw rond bord met een witte autoband met sneeuwkettingen langs de kant staat en er ligt sneeuw of ijs, dan zijn sneeuwkettingen verplicht. Dus wat is dan wijsheid? Toch maar in de auto leggen is het slimst.
 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.