05
juli
2021
|
09:10
Europe/Amsterdam

ROC-studenten leren groene daken aanleggen in Interpolis-workshop

Afgelopen week leerden studenten van de School voor Bouw en Infra van ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag een groen dak aan te leggen. Sedumplanten staan mooi en helpen de natuur, maar beschermen ook beter bij extreme weersomstandigheden. Verzekeraar Interpolis verzorgde een workshop waarbij een groen dak is aangelegd op een ‘Online Les Huis’ in het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan.

Duurzaam
In vier uur tijd leerden de eerstejaars Bouw en Infra hoe je ziet of een dak geschikt is voor sedumplanten, hoe je een groen dak aanlegt, wat je kan doen in combinatie met zonnepanelen en hoe je het groene dak onderhoudt. Deze training, uitgevoerd door Interpolis-partner Joosten Ecodak, is een uitbreiding van hun opleiding zodat zij een oplossing kennen om woningen en bedrijven te verduurzamen en weerbaar te maken tegen extreme weersomstandigheden.

Minder waterschade
Een groen sedumdak zorgt dat je dak twee keer langer meegaat, het vangt water op tijdens hevige regenbuien en voorkomt daardoor waterschade, het houdt je huis koel en het draagt bij aan biodiversiteit in de buurt. Het is dus een oplossing die past bij de verduurzaming van woningen die de studenten zich nu eigen maken.

De School voor Bouw en Infra en het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan zochten uit oogpunt van verrijking van het onderwijs met duurzaamheid, contact met Interpolis, onderdeel van coöperatief verzekeraar Achmea. Interpolis verkocht al tienduizenden vierkante meters aan groene daken om woningeigenaren en bedrijven te helpen schade aan hun daken te voorkomen. In de meeste gemeenten zijn er subsidieprojecten die de aanleg van groene daken aanmoedigen.