Leiden,
16
februari
2024
|
19:09
Europe/Amsterdam

’Snowwhite’ wint Interpolis Tulpenprijs 2024

De cultivar ’Snowwhite’ van inzender Borst Bloembollen wint de Interpolis Tulpenprijs 2024 op de 11e Vaktentoonstelling in Zwaagdijk-Oost. De 2e en 3e plaats zijn voor ’Marax Beauty’ en ’Pacha’. „Wij hebben deze tulp zelf ook hoog zitten”, reageerde winnaar Patrick Blijleven van Borst Bloembollen.

 Voorzitter Yorick van Leeuwen van de jury prees alle 10 inzenders. De kwaliteit van alle inzendingen was heel hoog. De snelle broeimogelijkheden van Snowwhite gaven uiteindelijk de doorslag. Patrick Blijleven van Borst Bloembollen nam de prijs in ontvangst uit handen van Erik van Ophoven van Interpolis. „We zijn enorm blij met deze prijs voor een tulp uit eigen veredeling. Die tulp hebben we zelf al meerdere jaren hoog zitten”, reageerde Blijleven. Sectormanager Open Teelten Erik van Ophoven reikte de prijs met plezier uit tussen de potten van de 10 inzenders. „Interpolis draagt de sector een warm hart toe en met deze prijs willen we dat laten zien.”

 Vakbreed is er enthousiasme over deze tulp
’Snowwhite’ van veredelaar Marax wordt al 7 jaar geteeld. “Vakbreed is er enthousiasme over deze tulp, die van begin januari tot eind maart te broeien is. Wit is bovendien een populaire kleur. De jury heeft alle vertrouwen in de toekomst van deze tulp.”   

Snowwhite’ werd unaniem als winnaar aangewezen
“Ook nummer 2 ‘Marax Beauty’ en nummer 3 ‘Pacha’ hebben een goed knopprestatie, goede lengte en mooie kleur. Maar ’Snowwhite’ was gewoon de mooiste” licht jurylid  Bas Karsten toe.

 SnowwhiteTulpentop10a

Foto vlnr: Sectormanager Open Teelten Erik van Ophoven van Interpolis, winnaar Patrick Blijleven van Borst Bloembollen en Vaktentoonstellingsbestuurder Paul  Peters. 
Fotocredit: Greenity

Snowwhite_LyanLeeA

 

 

 

 

 

’Snowwhite’, Fotocredit: Lyan van der Lee