11
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Opstelten koopt Kozijn op Slot van winnaar deoplossingvan.nl

,  - 

​DEN HAAG - Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaat 5000 beveiligende raam- en balkonbeugels: Kozijn op Slot afnemen van de winnaar van de vakjuryprijs Wonen op deoplossing.nl van Interpolis. Kozijn op Slot is eenvoudige slimme beugel die het inbrekers een stuk moeilijker maakt om via klapraam of balkondeur binnen te komen.

Minister OpsteltenDe winnaar van de vakjuryprijs Wonen op de oplossingvan.nl Patrick van Burgel bedacht zijn oplossing nadat er bij hem was in gebroken. In april zette hij zijn idee op deoplossingvan.nl. Dit platform is een initiatief van Interpolis om samen met Nederland te zoeken naar nieuwe manieren om met risico’s om te gaan. Het thema Wonen leverde meer dan 1800 oplossingen op. Deze varieerden van ‘plak je salarisstrook op het raam’ tot serieuze ideeën om het risico op brand of inbraak te verminderen. Op 19 september won Patrick de vakjuryprijs van € 5.000,- Dit bedrag gebruikt hij om zijn oplossing in de markt te zetten.

Nu minister Ivo Opstelten de eerste 5000 gaat afnemen, komt de oplossing Kozijn op Slot in een stroomversnelling en is het misschien mogelijk om Kozijn op Slot nog voor het einde jaar in de winkel te hebben. Op www.interpolispreventiewinkel.nl kunnen belangstellenden een voorinschrijving doen. De 5000 die minister Opstelten afneemt, worden cadeau gedaan aan verschillende gemeenten.

Op de foto staan vlnr: Bart Willemsen, strategisch adviseur Nationale Politie, Patrick van Burgel, minister Ivo Opstelten en Arné van den Boom, directeur Interpolis.

.