18
mei
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Opnieuw schademeldingen door sluiting luchtruim

TILBURG, 18 MEI 2010 - Het aantal schademeldingen bij Interpolis door nieuwe sluitingen van het luchtruim vanwege de vulkaanuitbarsting op IJsland valt tot nu toe mee. In de dagen direct nadat de vulkaan tot uitbarsting kwam liep het aantal meldingen bij Interpolis snel op naar drieduizend. Deze week gaat het om enkele tientallen klanten die zich hebben gemeld.

Interpolis gaat coulant om met de schademeldingen op een reis­verzekering. Klanten die niet terug naar huis kunnen doordat hun vlucht is geannuleerd vanwege de aswolk, kunnen contact met Interpolis opnemen. Per individuele situatie bekijken we de schadevergoeding en in alle redelijk­heid vergoeden wij extra gemaakte reis- en verblijfskosten. Luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties boeken zoveel mogelijk de geannuleerde vluchten om. Bovendien verzorgen zij het verblijf conform de Europese richtlijnen die daarvoor gelden. Bij de behandeling van een schadeclaim bij Interpolis wordt rekening gehouden met de uitkering die de klant van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie ontvangt.

Klanten met een korte – of doorlopende annulerings­verzekering die hierdoor niet kunnen vertrekken, hebben geen dekking op de annulerings­verzekering. Interpolis verwijst deze klanten naar hun luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie voor omzetting van de reis of teruggave van de reissom.