15
januari
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Minister Opstelten en burgemeester Noordanus voor conferentie bij Interpolis

Tilburg, 15 januari 2015 - 

​Op 19 januari houdt de minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten een toespraak op de “WOS-werkconferentie” bij Interpolis. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Tilburg, de politie en Interpolis en heeft als thema de gezamenlijke aanpak om Woninginbraak, Overvallen & Straatroof (WOS) te verminderen in het district Hart van Brabant.

​Nauwe samenwerking blijkt succesvol

Dat een nauwe samenwerking tussen gemeente, politie en private sector succesvol is, blijkt wel uit het fors afgenomen aantal inbraken. De daling bedraagt in totaal 20%.
Ook bij Interpolis zien we  een forse afname van het aantal inbraakclaims met 30%. 
 


Om dit succes te vieren, maar vooral ook om kennis te delen en de burgerparticipatie en publiek private samenwerking aan de orde te stellen, organiseren we deze bijeenkomst. Naast de toespraak van minister Opstelten, vindt er een rondetafelgesprek plaats met de burgemeester van Tilburg Noordanus, Arné van den Boom en afgevaardigden van politie, Openbaar Ministerie en een buurtpreventieteam. Het doel hiervan is een aantal ideeën uit het gesprek te halen waarmee we komend jaar aan de slag gaan om een verdere daling van de WOS feiten te realiseren.
 
Alle burgemeesters en AOV-ers (Ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid) van de diverse gemeenten uit de regio Hart van Brabant zijn uitgenodigd. Ook zal de politie ruim vertegenwoordigd zijn, maar ook mensen die een particulier initiatief opzette of als zich als vrijwilliger inzetten zijn van de partij.

 

Interpolis helpt om risico’s te beperken

Het thema van deze bijeenkomst sluit haarfijn aan op de richting waar Interpolis naar toe wil; een partij die meehelpt risico’s te beperken. Niet alleen door verzekeringen af te sluiten, maar ook door andere oplossingen te bieden (preventie) en daarin een leidende rol te nemen. Wij geloven namelijk dat verzekeren ook anders kan en helpen mensen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen risico’s.
 
Voor vragen of meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Natasja Staal via 06-10976528.