14
november
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Klanten positief over Internet Gezondheidsverklaring

,  - 

In opdracht van Interpolis heeft onderzoeksbureau Forum Marketing Research een kwalitatief onderzoek uitgevoerd. Het doel was inzicht te krijgen in de meningen en ervaringen van klanten over de Internet Gezond­heidsverklaring. Deze elektronische verklaring vervangt de papieren versie vanaf april 2008. De reden om de gezond­heidsverklaring via internet in te voeren is om het acceptatieproces voor levens­verzekeringen aanzienlijk te vereenvoudigen en te versnellen.

De belangrijkste conclusie uit het onderzoek: het invullen van de gezond­heidsverklaring via internet is geen enkel probleem voor de klant en vormt geen hindernis bij het afsluiten van een levens­verzekering. Het merendeel van de klanten beoordeelt het invullen en verzenden van de gezond­heidsverklaring via internet als zeer positief. Gemak, snel­heid, duidelijk en direct weten waar je aan toe bent zijn de belangrijkste uitspraken die naar voren kwamen in het onderzoek.

De Internet Gezond­heidsverklaring is nu al actueel voor de Partner en Kind Verzekeringen op de Interpolis Alles in één Polis®. Vanaf april 2008 wordt de internetverklaring ook ingevoerd voor andere vormen van individuele levens­verzekeringen.

.