14
januari
2019
|
15:50
Europe/Amsterdam

Interpolis ondersteunt met ruim 100.000 euro initiatieven die de verkeersveiligheid vergroten

Autorijders spaarden het bedrag zelf bijeen door mobielvrij te rijden

Tilburg 14 januari 2019 – Nederlandse automobilisten hebben tot nu toe 11,2 miljoen kilometer in AutoModus gereden. De Interpolis AutoModus app helpt automobilisten hun mobiel veilig te gebruiken in het verkeer. Gebruikers van de app konden vanaf mei tot en met december sparen voor zelf-aangedragen initiatieven die de verkeersveiligheid bevorderen. Voor iedere 100 kilometer gereden in AutoModus doneerde Interpolis 1 euro. Dat leverde uiteindelijk een bedrag op van 112.000 euro. QMusic DJ Mattie Valk en directievoorzitter van Interpolis Chantal Vergouw overhandigden vandaag het gespaarde geld aan initiatieven van Stichting Yannick, TButterfly, TeamAlert en ETSV.

De initiatieven zetten het geld onder andere in voor het ontwikkelen van een educatieve training over smartphonegebruik in het verkeer, voorlichting voor scholieren over apploos fietsen en een protocol onderzoek naar het gebruik van de mobiel bij ongelukken. Michael Kulkens, oprichter van TButterfly: “Met de steun van Interpolis en de AutoModus-gebruikers gaan we in 2019 nog meer kinderen bewustmaken dat verkeerd gebruik van de smartphone op de fiets extreem gevaarlijk is. Dat doen we door middel van nog meer voorlichtingen en ludieke acties van onze stichting TButterfly.” 

Gezamenlijke inspanningen om de verkeersveiligheid te vergroten
Chantal Vergouw, directievoorzitter Interpolis: “Dagelijks ervaren we bij Interpolis de materiële- maar vooral ook de emotionele schade van verkeersongevallen. Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten. Als wij iets kunnen doen om de risico’s te voorkomen, dan zie ik dat als onze morele plicht naar de samenleving. Nederland veiliger maken, 25% minder verkeersongevallen in 2020, is wat wij nastreven. Het voorkomen van risico’s en het vergroten van de verkeersveiligheid hoort bij de kern van wat wij doen, maar we willen en kunnen dat niet alleen. Dankzij de AutoModus app brengen we bestuurders én goede initiatieven bij elkaar, en werken we samen aan het vergroten van de verkeersveiligheid in Nederland.”

280 keer de wereld rond
In totaal reden AutoModus gebruikers al 280 keer de wereld rond, zonder hun mobiel te gebruiken. Ook in 2019 gaat Interpolis door met de AutoModus app en kunnen gebruikers sparen voor initiatieven die de verkeersveiligheid vergroten.

Meer informatie over de initiatieven die 112.000 euro ontvangen: https://www.ikrijvoornl.nl.

Meer informatie over Interpolis AutoModus en de ambitie van Interpolis: https://www.interpolis.nl/lab/verkeer/rij-mobielvrij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DJ Mattie Valk, Qmusic (midden) en Chantal Vergouw, Interpolis (links van het midden) overhandigen het bij elkaar gespaarde bedrag aan de verkeersveiligheidsinitiatieven.