20
februari
2024
|
11:16
Europe/Amsterdam

Interpolis met 'Mis Niks' genomineerd voor Gouden Loeki

Interpolis is met Mis Niks genomineerd voor een Gouden Loeki. Daar zijn we enorm blij mee. Want met de video hebben we geprobeerd om het verkeer in Nederland een stukje veiliger te maken. Dat we nu genomineerd zijn voor een Gouden Loeki is een prachtige erkenning daarvoor.

Eén appje op de fiets kan ertoe leiden dat je allerlei mooie momenten in het leven mist. Om jongeren bewust te maken van de gevaren van telefoongebruik in het verkeer, maakten we in samenwerking met singer-songwriter Danique de korte film 'Mis Niks'. 

Het gebruik van de mobiele telefoon zorgt voor onverantwoord gedrag in het verkeer en voor gevaarlijke verkeerssituaties. Uit onderzoek blijkt dat ruim 40 procent van de jongeren die FOMO* ervaren, dit de afgelopen 2 jaar zien toenemen. Interpolis waarschuwt voor de toename van gevaarlijke situaties in het verkeer door FOMO.

* FOMO staat voor 'Fear Of Missing Out' wat 'angst om iets te missen' betekent.

De Gouden Loeki is de publieksprijs voor de meest indrukwekkende, leuke en/of ontroerende reclamefilm van 2023. Als MisNiks en de aandacht rondom de Gouden Loeki daaraan kunnen bijdragen en zo helpen leed te voorkomen, zou dat een heel mooie uitkomst zijn.

Een stem voor MisNiks is een stem voor veiliger verkeer. Stemmen op Interpolis kan hier.