20
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis laat kinderen meepraten in bestuurskamer

Tilburg, 20 november 2014 - 

Vanaf 1 december gaat groep 8 van de Pieter Wijten basisschool in Waalwijk een aantal maanden aan de slag als adviesraad voor de directie van Interpolis. Dat is bekend gemaakt tijdens de lancering van de Raad van Kinderen in Zeist. De Raad van Kinderen heeft als doel de besluiten van grote organisaties nóg toekomstbestendiger te maken, door kinderen letterlijk een stem te geven in het besluitvormingstraject.

Arné van den Boom, directeur Interpolis: “Kinderen denken vaak in oplossingen en zien zaken met een frisse blik. Waar wij volwassenen al gauw allerlei barrières zien. Daarom denken we dat het goed is om de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen bij ons in huis te halen. Dat zet ons op scherp.”

De Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Hierbij koppelen ze steeds een groep uit de bovenbouw van een basisschool in Nederland aan een grote organisatie. De kinderen gaan aan de slag met een dilemma uit de organisatie. Aan de hand van probleemverdieping, onderzoek en discussies, komen de kinderen na 8 weken tot een advies, dat zij presenteren aan de directie van het bedrijf. Het streven is dat steeds meer bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties het voorbeeld volgen van Interpolis. Op dit moment geven 21 partijen aan met een Raad van Kinderen aan de slag te gaan. Maar er staan inmiddels meer partijen te popelen om aan te sluiten bij dit initiatief.

Arné van den Boom: “Kinderen zijn onze stakeholders. Wij laten hen met een nieuwe blik naar het fenomeen verzekeren kijken. Daarmee hopen wij onze klanten van de toekomst beter te leren begrijpen.”

Laurentien van Oranje, oprichter en directeur Missing Chapter Foundation: “Steeds weer ben ik onder de indruk van de inzichten van kinderen in processen, verantwoordelijkheden en gedrag. Ze leggen verrassende verbanden en zien de kleinste details. Juist die combinatie blijkt waardevol voor nieuwe oplossingen. Hun observaties zijn scherp en zonder waardeoordeel. Daarmee houden kinderen volwassenen een spiegel voor.”   
  

Woordvoerder: Manon van Heems 06 511 788 39