Leiden,
22
april
2022
|
09:50
Europe/Amsterdam

Interpolis feliciteert Wijnen Square Crops en Gearbox Innovations

Zij wonnen de Tuinbouw Ondernemersprijs en de themaprijs 'Robotisering en datagedreven telen'

Wijnen Square Crops is de winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs en Gearbox Innovations won de themaprijs Robotisering en Datagedreven tuinbouw. Dat werd op donderdag 21 april bekend gemaakt op de Floriade. Interpolis is als  sponsor van deze prijs trots op deze winnaars. Jaap Breugem: “Deze ondernemers tonen lef met focus op de toekomst. In hun bedrijf is de combinatie van innovatie en duurzaamheid vanzelfsprekend”.  Zij ontvingen de prijzen uit handen van Guido Landheer, plaatsvervangend DG Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

0070_20220218G-1321Wijnen Square Crops combineert innovatie en duurzaamheid 
Voor Wijnen Square Crops geldt; voorsprong door innovatie. Maar ook duurzaamheid staat bij Wijnen Square Crops hoog op de agenda. 100% van hun paprika’s worden op de meest duurzame wijze geteeld. Al in 2014 haalden zij water voor de verwarming van de kassen via een aardwarmtebron uit de grond. Zij recirculeren en hergebruiken dit water. Daarnaast stellen zij de vraag van ‘de markt’ centraal op hun bedrijf. In de proeftuin van Wijnen Square Crops werkt het bedrijf continu aan het ontwikkelen van producten en concepten die inspelen op de vraag van de markt. Ze streven altijd naar beter en vinden dat producten en locaties moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen en waarborgen dat door verschillende certificeringen. Jaap Breugem: ”Deze ondernemers tonen lef met hun focus op de toekomst. In hun bedrijf is de combinatie van innovatie en duurzaamheid vanzelfsprekend.

20220405ST-4-gearbox-simone-kleinGearbox Innovations brengt inzicht vanuit data en ontwikkelt vooruitgang 
Het jonge Gearbox Innovations, winnaar van de themaprijs Robotisering en Datagedreven tuinbouw springt er uit als het gaat om praktische toepassingen en klantgedrevenheid. Met haar start-up mentaliteit weet zij haar klanten te verrassen met mooie bruikbare innovaties. Zij maken big data inzichtelijk met leesbare rapportages en begrijpelijke uitkomsten die vertellen waar verbeteringen liggen. In het oog springend is het product GearRover, de digitale oogstassistent van de medewerker. Daarbij wordt robottechniek ingezet. Hier vervangt de robot niet de mens maar werkt de robot samen met de mens. Ook hun innovatieve toepassingen met beeldanalyse/vision techniek, sensoren, Artificial Intelligence (AI) en data gedrevenheid zijn vooruitstrevend te noemen. “Wil de glastuinbouwsector haar voorsprong behouden in de wereld dan is samenwerken met greentech bedrijven zoals Gearbox Innovations een mooie kans en tegelijk een must”, aldus Bart Stengs, sectormanager van Interpolis en bestuurslid van de Tuinbouw Ondernemersprijs. “Alleen door intensieve samenwerking met deze greentech bedrijven kunnen we als sector stappen maken, om door data gedreven teelt, de schaarse arbeid beter te benutten en efficiëntere duurzamere productie te realiseren".  

Interpolis is trotse partner Tuinbouw Ondernemersprijs
Samen met de andere partners ondersteunt Interpolis de Tuinbouw Ondernemersprijs  om de top van de Nederlandse tuinbouw in beeld te helpen brengen. Hiermee laten we de wereld zien dat de Nederlandse tuinbouw zich blijft ontwikkelen en toonaangevend is..