18
november
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis doet niet mee aan grote stijgingen zorgverzekeringspremie

Tilburg, 18 november 2014 - ​​Een basisverzekering bij Interpolis stijgt slechts met 2,1%. Deze stijging is laag ten opzichte van andere zorgverzekeraars die hun prijzen soms fors verhogen. De prijzen voor aanvullende verzekeringen blijven bij Interpolis gelijk. Of dalen zelfs in sommige gevallen.

 
Interpolis wil op deze manier de premies van zorgverzekeringen voor klanten betaalbaar houden. Na de vaste woonlasten zijn huishoudens het grootste bedrag kwijt aan de zorgverzekering. ‘Wij willen klanten helpen de kosten voor hun zorgverzekering zelf in de hand te houden’, zegt Joost Peters, directeur Zorg bij Interpolis. ‘Het is onze taak de premie laag te houden.’
 
Maar klanten kunnen zelf ook de premie beïnvloeden. Interpolis maakt zorgverzekeringen glashelder, zodat klanten zelf de aanvullende verzekeringen kritisch kunnen beoordelen, en ervoor kunnen kiezen dat er niet teveel wordt verzekerd.
Verzekeringen glashelder maken en slimmer organiseren, levert voor klanten ook besparingen op. Klanten van Interpolis krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid om samen dekkingen te delen. Zo kunnen gezinsleden onderling  fysiotherapiebehandelingen delen. Als één van de gezinsleden de dekking voor fysiobehandelingen niet gebruikt en de ander juist tekortkomt, dan kunnen ze deze samenvoegen.
 
De premies voor de Interpolis zorgverzekeringen 2015 zijn terug te vinden op:

Woordvoerder: Manon van Heems 06 51 17 88 39