20
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis-collecte levert € 10.000 op voor Haïti

,  - 

TILBURG, 20 JANUARI 2010 - Interpolis medewerkers hebben in twee dagen tijd € 5000 opgehaald voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. De directie heeft besloten het bedrag te verdubbelen. Hiermee komt het eindbedrag op € 10.000.

De interne inzamelingsactie is niet alleen het gevolg van de schokkende beelden uit het getroffen gebied maar ook van onderlinge betrokken¬­heid bij een collega die samen met haar man drie adoptiekinderen vervroegd naar Nederland heeft kunnen laten komen.

Vrijdag 15 januari gaf minster Hirsch Balin toestemming om honderd kinderen waarvoor de adoptie al geregeld was, op te halen. De ramp in Haïti maakte het noodzakelijk om de kinderen zo snel mogelijk daar vandaan te halen. De kinderen van Interpolis medewerkster Jolanda van den Elshout zouden pas in juni komen. Het gaat om een jongetje van vijf jaar oud en een tweeling van twee jaar. Nu het er naar uitziet dat de kinderen donderdag 21 januari in Nederland aankomen, wilden Interpolis medewerkers ook een bijdrage leveren aan de hulp die in het rampgebied nodig is. Daarom organiseerden zij een inzamelingactie. Het geld dat is opgehaald gaat naar giro 555.

In een korte reactie laat Interpolis medewerker Jolanda van den Elshout weten onder de indruk te zijn van het enorme bedrag. Ze bedankt dan ook iedereen voor de giften en de aandacht. Jolanda bereidt zich nu voor op de komst van haar kinderen. Rob Coolen, directeur Markt en Distributie voor het merk Interpolis, sluit zich aan bij de woorden van Jolanda. “Ik ben trots dat hier zoveel betrokken medewerkers werken. En natuurlijk wensen wij Jolanda een fantastisch moederschap toe.”

.