23
maart
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis, brandweer en woningcorporatie werken samen in campagne Veiligheid Voorop

, 23 maart 2011 - 

Interpolis, de brandweer Rotterdam-Rijnmond en woningcorporatie 3B slaan de handen ineen om het aantal brandslachtoffers terug te dringen. Door de bewustzijnscampagne Veiligheid Voorop te starten én bewoners te helpen hun woning brandveiliger te maken.

Burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland, de Regionaal Commandant van Brandweer Rotterdam-Rijnmond Elie van Strien, Frans Weterings directeur woningcorporatie 3B Wonen en Sjak van Nieuwkuijk Manager Competence Centre Risicoadvies & Preventie van Interpolis gaven op 15 maart het officiële startsein van de campagne Veiligheid Voorop. Deze campagne is er op gericht om het veiligheidsbewustzijn van bewoners te verhogen. Ook moet hiermee de brandveiligheid in woningen verbeteren.

 

De Woningcheck Brandveiligheid

De Woningcheck Brandveiligheid staat centraal in deze campagne: de brandweer komt bij de mensen thuis op bezoek en geeft tips over hoe zij de brandveiligheid in hun woning kunnen verbeteren. Als er nog geen rookmelder aanwezig is, hangt de brandweer deze op. Daarnaast ontvangen bewoners van verzekeraar Interpolis een boekje met adviezen hoe men op eenvoudige wijze de kans op brand, inbraak en waterschade kan voorkomen. Dankzij nauwe samenwerking met woningcorporatie 3B Wonen en Interpolis kan de brandweer de Woningcheck Brandveiligheid aanbieden aan alle huurders van 3B Wonen. De rookmelders die tijdens de Woningcheck wordt opgehangen worden aangeboden door 3B Wonen.

De start van de Woningcheck vindt plaatst in de Bernhardstraat te Bleiswijk. Maar breidt zich uit naar Zwartewaal, Portland en is voornemens 50 hotspots in Rijnmond aan te pakken. Interpolis is bij deze regiobrede uitrol een belangrijke partner. De verzekeraar steekt veel energie in het beperken van risico's en het voorkomen van overlast. Kortom, preventie. Want verzekeren is niet de enige oplossing. De brandweer en Interpolis slaan daarom de handen ineen om het aantal brandslachtoffers terug te dringen. Door een bewustzijnscampagne te starten enerzijds, en bewoner te helpen hun woning brandveiliger te maken anderzijds.

 

Website, Twitter en informatienummer

Speciaal voor de campagne is een informatienummer in het leven geroepen: 0900 8387. Op dit nummer kunnen alle inwoners van Rijnmond vragen stellen aan de brandweer over hun eigen brandveiligheid.

Ook kan men met vragen terecht over de Woningcheck Brandveiligheid. Ook de website www.veiligheid-voorop.nl is informatie te vinden over de Woningcheck en tips over hoe men de brandveiligheid in eigen woning kan verbeteren.

De brandweer is ook te volgen op twitter via 'veiligvoorop'.

 
.