20
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

extra schademeldingen door vulkaanuitbarsting

TILBURG, 20 APRIL 2010 - Bij Interpolis zijn tot nu toe ruim drieduizend schademeldingen binnen gekomen die het gevolg zijn van de sluiting van het luchtruim vanwege de vulkaan uitbarsting op IJsland. De hoogte van het schadebedrag voor Interpolis wordt geschat op € 1.250.000

Interpolis gaat coulant om met de schademeldingen op een reis­verzekering. Klanten met een reis­­verzekering die niet terug naar huis kunnen doordat hun vlucht is geannuleerd vanwege de aswolk, kunnen contact met Interpolis opnemen. Per inviduele situatie bekijken we de schadevergoeding en in alle redelijk­heid vergoeden wij extra gemaakte reis- en verblijfskosten. Interpolis adviseert gedupeerden om eerst te informeren bij hun luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen boeken de vlucht kosteloos om en/of geven zelf een vergoeding in de kosten.

Klanten met een annulerings­­verzekering (kort en doorlopend) en die thuis moeten blijven omdat hun reis niet omgeboekt kan worden hebben geen dekking. Interpolis verwijst deze klanten naar hun reisorganisatie.

Voordat verzoeken bij Interpolis worden ingediend, raadt Interpolis gedupeerden aan om te informeren bij hun luchtvaartmaatschappij. Sommige maatschappijen boeken de vlucht kosteloos om, of geven zelf een vergoeding in de kosten.