Leiden,
17
april
2020
|
13:11
Europe/Amsterdam

Onderhoud elektrische installaties blijft nodig

Is er op uw bedrijf nog tijd en ruimte over om onderhoud voor het komende jaar in te plannen? Dan raden wij u aan om alvast na te denken over de inspectie van uw elektrische installatie. Want een defect in deze installatie, is nog steeds de grootste oorzaak van brand.

Een brand in een elektrische installatie ontstaat meestal door een defect of door verkeerd gebruik. Heb je die factoren onder controle? Dan heb je de kans op het ontstaan van een brand flink verkleind. Maar inspectie en onderhoud van de installatie zorgt er ook voor dat er minder kans is op storingen op uw bedrijf. Dat wil je voorkomen, want elke storing of defect heeft directe gevolgen voor uw productie.

Een inspectie brengt defecten in uw installatie aan het licht
Daarom vragen wij agrarische ondernemers om de installatie op hun bedrijf te laten keuren. Als er iets mankeert aan de installatie, kan dat opgelost worden voordat het tot brand leidt. Een veilig idee. Ondernemer Eduard Paarlberg zegt zelfs: “De elektrainspectie, die zou ik wel ieder jaar willen. We hebben zoveel afhankelijkheden, daar mag het zeker niet mis gaan.

Een inspectie is nodig als uw installatie de afgelopen 5 jaar nog niet is gekeurd
Wij vragen onze klanten om een SCIOS Scope 8 of SCIOS Scope 10 inspectie uit te voeren. Als u op uw bedrijf moet voldoen aan de Arbowet, kunt u beide inspecties combineren. Welke inspectie nodig is op uw bedrijf leest u op onze website.

Ons advies: plan de inspectie alvast
Het kan wel enkele maanden duren voordat u aan de beurt bent. U vindt een inspectiebedrijf via https://www.scios.nl/relatie/,
Snel regelen? U kunt uw inspectie ook aanvragen via onze dienstenpartner PinC Agro

Tip: Gebruik uw installaties en apparatuur op de juiste manier
Dat betekent dat ze aangelegd en gebruikt worden volgens de voorschriften van de fabrikant. Kabels zijn niet geschikt om spullen aan op te hangen, verlengsnoeren zijn niet geschikt om aan elkaar te koppelen en kapotte kabels en lampen mogen niet meer gebruikt worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw adviseur.