Tilburg,
30
oktober
2017
|
09:28
Europe/Amsterdam

Een happy halloween met goede afloop

Leestijd: 1 minuut

Je hebt ze ongetwijfeld weleens voorbij zien komen op je tijdlijn. Van die filmpjes, die onschuldig beginnen. Met rustige muziek, zodat jij denkt: ”aah….relaxed even dit filmpje kijken.”Of van die filmpjes, waarin je wordt gevraagd ergens goed op te letten, omdat, zo zegt de tekst, ‘alleen hele slimme mensen dit doorhebben’. Je voelt je meteen uitgedaagd en gaat er eens goed voor zitten, want superslim als je bent, is dit natuurlijk een eitje voor jou.

Dit was ook de gedachte van één van onze klanten. Ze zat op de bank en opende een door 'n vriendin toegestuurd filmpje. Een superschattig filmpje over katten. Ontspannen nestelt ze zich in de kussens van haar bank, want katten zijn leuk. Plots verschijnt een man vol in beeld. En bloed. Het gaat heel snel. In één seconde. Nog meer bloed. En dan een ijzingwekkende gil.

Onze klant gooit in een impuls haar telefoon door de woonkamer. Met een smak belandt hij op de vloer. Ze veert omhoog uit de bank en ziet de telefoon liggen. Het filmpje is weliswaar weg, maar dit was ook weer niet de bedoeling. Ze pakt hem op en drukt met trillende vingers op het scherm. Het scherm is gebroken en zwart. Ze kan er nu helemaal niks meer mee doen, laat staan een filmpje kijken.

Niets is leuker dan met Halloween vrienden of familie de stuipen op het lijf te jagen. Je kunt jezelf schminken en transformeren tot een ontbindend lijk en je huis verpakken in spinnenwebben. Of, lekker laagdrempelig, je vrienden via social media de gordijnen in jagen met zo’n filmpje. Wat ook hoort bij Halloween is, dat iedereen weet, dat het niet echt is. Behalve dan het spinnenweb op het scherm van onze klant. Dat was echt, maar dat losten wij op. Houd je telefoon maar goed vast de komende dagen. Happy Halloween!