Tilburg,
06
september
2016
|
10:54
Europe/Amsterdam

7 op de 10 Nederlanders maakt zich tijdens afwezigheid zorgen over woning

Interpolis brengt zorgen over veiligheid in en om het huis in kaart

Tilburg, 5 september 2016 – De vakantieperiode is voorbij en de meeste Nederlanders kunnen weer opgelucht ademhalen. Zij troffen bij thuiskomst namelijk hun woning in de vertrouwde staat aan, zonder inbraak-, brand-, water of andere schade. Uit recent onderzoek van Interpolis dat hettestpanel.nl heeft uitgevoerd, blijkt echter dat de veiligheid in en om het eigen huis voor veel vakantiegangers een bron van zorg is.

Terwijl het aantal inbraken de laatste jaren een sterk dalende lijn vertoont, lijkt het gevoel van onveiligheid juist te stijgen. Uit recent onderzoek van verzekeraar Interpolis blijkt dat maar liefst zeven op de tien mensen zich weleens zorgen maakt over hun woning als ze niet thuis zijn. Het is niet alleen een financiële kwestie (hoewel een gemiddelde inbraak qua inboedelschade en buit al snel meer dan € 2800 'kost'), maar het gaat vooral ook om de emotionele impact die het op betrokkenen kan hebben. Bij afwezigheid wordt er ook gepiekerd over mogelijke brand- en waterschade. In het kader van de Wooncampagne onderzocht Interpolis samen met hettestpanel.nl – onderdeel van Sanoma- hoe Nederlanders denken over zaken als veiligheid in en om de woning. In het onderzoek deelden 1108 personen hun zorgen, maar gaven zij ook oplossingen om het gevoel van veiligheid te vergroten.

Opvallende uitkomsten
Inbraak tijdens afwezigheid blijkt bij 34 % van de ondervraagden de grootste zorg te zijn en 19% is bang dat er tijdens het slapen brand ontstaat. Onder ouders is dat percentage zelfs 36% . Ruim 44% heeft wel eens te maken gehad met lekkageschade en 60% zou beslist een beveiligingsstool of -app gebruiken als deze beschikbaar zou zijn.

ThuisMeester
Met slimme oplossingen wil Interpolis klanten helpen om de veiligheid in en om het huis te vergroten. Zo introduceerde de verzekeraar onlangs een ThuisMeester oplossing die bestaat uit een slimme rook- en watermelder en een slimme lamp. Bij rook of waterlekkage geeft de app een melding, terwijl de lamp op afstand kan worden bediend zodat het lijkt dat er iemand thuis is. Interpolis onderzoekt tot 31 december 2016 wat de invloed is van deze Thuismeester oplossing op het veiligheidsgevoel van enkele duizenden klanten. Voor mensen die tot die tijd een Inboedel- en Woonhuisverzekering afsluiten is deze ThuisMeester oplossing gratis. Ook voor niet-klanten is deze oplossing voor €199, - verkrijgbaar in de Preventiewinkel van Interpolis.