09
juli
2019
|
10:14
Europe/Amsterdam

10 tips voor een goede vakantievoorbereiding

 

 

 

 

 

 

Je kijkt er het hele jaar naar uit en hebt er hard voor gewerkt: je vakantie. Om onbezorgd te kunnen genieten van je reis, is een goede voorbereiding essentieel. Interpolis Alarmcentrale door Eurocross geeft 10 tips voor een goede vakantievoorbereiding. Bon voyage!

1. Controleer de dekking van je verzekering.
Mocht er tijdens je reis iets gebeuren, dan is het natuurlijk wel zo fijn als je hiervoor verzekerd bent. Controleer daarom voor je op reis gaat de dekking van je verzekering. Een aanvullende zorgverzekering dekt bijvoorbeeld de kosten voor spoedeisende zorg tot de werkelijke kostprijs in je vakantieland, terwijl een basiszorgverzekering slechts de kosten dekt van wat de behandeling in Nederland zou kosten. Ga je met de auto op vakantie? Controleer dan de dekking van je autoverzekering op pech en schade in het buitenland.

2. Wees goed geïnformeerd over de plek waar je naartoe gaat
Ben je niet bekend met het land waar je naar afreist? Lees jezelf voor vertrek dan in over de gewoontes van het land en leer de meest voorkomende woordjes, zoals ‘hallo’ en ‘dankjewel’ uit je hoofd. Check daarnaast het reisadvies van het land waar je naartoe gaat. Als je namelijk naar een land afreist waar een negatief reisadvies geldt, ben je niet verzekerd als er wat gebeurt.

3. Sla een kopie van je paspoort op in je telefoon
We hoeven je vast niet uit te leggen dat het verliezen van je paspoort tijdens je reis enorm vervelend. Bespaar jezelf een hoop ellende door een kopie van je paspoort in je telefoon op te slaan. Met een kopie van je paspoort kun je je in ieder geval legitimeren, bijvoorbeeld bij het doen van aangifte en het aanvragen van een nooddocument. Maak daarnaast met je telefoon foto’s van andere belangrijke (reis)documenten en mail deze naar jezelf. Zo kun je er ook bij via een computer of tablet als je telefoon gestolen wordt.

4. Activeer bij een vakantie buiten Europa je betaalpas
Ga je buiten Europa op vakantie? Vergeet dan niet om voor vertrek je betaalpas in te stellen voor het werelddeel waar je naartoe gaat. Je betaalpas staat namelijk standaard ingesteld voor gebruik in Europa, om het risico op skimming te verkleinen. Via de website of de app van je bank kun je heel gemakkelijk de instellingen van je betaalpas aanpassen. Bij sommige banken is het mogelijk om dit voor een bepaalde periode in te stellen. Is dit bij jouw bank niet het geval, vergeet dan niet na terugkomst je betaalpas weer in te stellen voor gebruik in Europa.

5. Neem een creditcard mee voor betalingen bij noodgevallen
In veel landen kun je gewoon betalen met je bankpas, maar neem voor de zekerheid altijd een creditcard mee. De creditcard is namelijk een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel en wordt vaker geaccepteerd dan een betaalpas. In geval van nood is het prettig als je zeker weet dat je kunt betalen.

6. Ga je met de auto? Laat dan voor vertrek je auto goed nakijken
Zorg er daarnaast voor dat in je auto de meest belangrijke voorwerpen aanwezig zijn. Denk hierbij aan een gevarendriehoek, veiligheidsvestjes, een reservewiel, een reservesleutel en de benodigde autopapieren. Pech onderweg? Wacht dan áchter de vangrail op hulp.

7. Ga je met het vliegtuig? Stop dan onmisbare items in je handbagage
Denk hierbij aan medicijnen en een bril. Als je genoeg plek hebt, is het ook handig om een extra setje kleding, schoon ondergoed en een bikini of zwembroek in je handbagage te stoppen. Als je bagage onverhoopt zoekt raakt, kun jij in ieder geval schone kleren aantrekken én een verfrissende duik nemen.

8. Denk aan het meenemen van basismedicatie zoals pijnstillers, maar ook aan goede zonbescherming
Na een paar cocktails teveel opstaan met hoofdpijn, een nachtje op het toilet spenderen na die zeevruchtenpasta en keelpijn doordat de airco de halve week op standje Noordpool stond: vervelend, maar gelukkig kun je hiervoor medicatie meenemen. Ook goede zonbescherming is essentieel: elke keer als je huid verbrandt, vergroot je het risico op huidkanker.

9. Draag je zorgpas bij je en sla het nummer van Interpolis Alarmcentrale door Eurocross op in je telefoon
Zorg dat je pasje altijd in je portemonnee zit en sla het nummer van Interpolis Alarmcentrale (+31 13 462 04 62) op in je telefoon. De alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar om jou te helpen in geval van nood.

10. Bel Interpolis Alarmcentrale door Eurocross bij een onverwachte gebeurtenis zoals ziekte, ongeval, schade of berovingJe kunt Interpolis Alarmcentrale bellen om verschillende redenen. Bijvoorbeeld als je ziek wordt, je been breekt of met pech langs de weg staat. Behalve voor noodgevallen, kun je de alarmcentrale ook bellen voor hulp en advies. Zo kunnen ze je helpen bij het vinden van een betrouwbare arts of adviseren naar welk ziekenhuis je het beste kunt gaan in de buurt van je vakantiebestemming. Neem altijd contact op met de alarmcentrale van de reisverzekeraar voordat je kosten maakt die onder je reisverzekering vallen. Doe je dat namelijk niet, dan worden de kosten niet altijd vergoed.