22
april
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Zomerstorm 21 juni 2008 uiteindelijk ‘goed’ voor € 14,3 miljoen schade

, 22 april 2009 - 

TILBURG, 22 APRIL 2009 - In het weekend van 21 juni 2008 woedde er een fikse zomerstorm door Nederland. Met name het oosten en zuiden van het land leden veel schade door hagelstenen zo groot als pingpongballen. Ook door blikseminslag en omvallende bomen ging veel stuk. Interpolis heeft – op verzoek van het Dagblad van het Noorden – vandaag laten weten dat na die storm ruim € 14,3 miljoen is uitgekeerd aan klanten. Een uitzonderlijk hoog bedrag voor een zomerstorm. 

Met name het herstellen van auto’s heeft het uitgekeerde schadebedrag flink opgedreven. Waar het herstellen van een ‘normale’ stormschade aan een auto gemiddeld uitkomt rond de € 900, lag het bedrag dit keer fors hoger. De enorme hagelstenen dreven de herstelprijs op tot gemiddeld € 2500 per auto. Veel voertuigen moesten worden uitgedeukt en overgespoten. 

Al direct na de storm werd bekend dat het om een uitzonderlijke schade ging, en veel klanten van Interpolis gedupeerd waren. Maar ook klanten van andere Achmea-merken waren getroffen. Om deze gedupeerden met schade aan hun auto zo snel mogelijk van dienst te zijn, werd een tijdelijk meldpunt geopend in het Gelredome Arnhem. Klanten van Interpolis, Centraal Beheer Achmea, Avéro Achmea en internetverzekeraar FBTO (allen onderdeel van de verzekeringsgroep Achmea) konden daar terecht. Op vertoon van hun Groene Kaart werd direct de schade getaxeerd en een afspraak gemaakt met een schadehersteller. 

Genomineerd voor Gouden Schild 
Deze snelle en klantvriendelijke aanpak van de Achmea-merken gezamenlijk is niet onopgemerkt gebleven. De ‘Achmea Hagelschadeservice’ is daarom onlangs genomineerd voor een verzekeringsaward voor ‘Schadeservice van het jaar’. Of de Achmea Hagelschadeservice uiteindelijk de award wint (een Gouden Schild), wordt bekend gemaakt op donderdag 11 juni 2009. 

.