ZWAAGDIJK,
17
februari
2017
|
19:35
Europe/Amsterdam

Sissi, van Hybris winnaar Interpolis Tulpenprijs 2017

De fraaie felroze tulp “Sissi” van kwekerscombinatie Hybris is dit jaar gekroond tot de winnaar van de Interpolis Tulpenprijs. In een speelveld van 11 kwaliteitstulpen wist Sissi de jury het meest te bekoren. Sissi scoorde bij de jury over de hele linie goed, maar met name met de kwaliteit van bloem wist hij veel punten te behalen. Tijdens de Vaktentoonstelling in Proeftuin Zwaagdijk ontving Hybris uit handen van Willem Snoeker van Interpolis de felbegeerde bokaal.

Vakjury unaniem
Volgens juryvoorzitter Nico Hof van CNB, was de vakjury unaniem in haar voorkeur voor Sissi als winnaar. “Sissi kenmerkt zich door een goede kleur, lange poot en een goede knop- en bladgrootte. Daarnaast was de tulp fraai gepresenteerd”. Voor de jury was opvallend dat de bloemen van Sissi bij ziftmaat 11 bijna nog beter eruit kwamen dan bij ziftmaat 12. Nico Hof: ”In een jaar dat gekenmerkt wordt door lichte tulpen, sprong de Sissi er hiermee echt uit”.

Kort achter de winnaar zat een drietal sterke tulpen die elkaar in score nauwelijks ontlopen. Op plaats twee eindigde Power Play, van Armapool, de derde plaats ging naar Replay van Gebr. Klaver en op de vierde plek eindigde Red Westfrisian van Westfriesland Tulpen. Opvallend was ook het grote verschil in groeisnelheid tussen de cultivars. Fort Knox, van firma van der Steen was in 14 dagen gereed, bijna een week sneller dan de overige inzenders.

Met Sissi maken we kwaliteit zichtbaar!
Willem Snoeker, sectormanager Interpolis: Een goede, constante kwaliteit van de tulp is van cruciaal belang. Dat is waar de sector iedere dag aan werkt. Fantastisch dan ook om te zien wat een kwaliteit er aanwezig is op deze avond. Met de winnende tulp Sissi maken we dat extra zichtbaar. Hartelijk gefeliciteerd!