Tilburg,
12
juli
2017
|
13:42
Europe/Amsterdam

WeFilm maakt ontroerende video voor Interpolis

WeFilm maakt ontroerende video voor Interpolis.

Film past in ambitie Interpolis voor veiliger verkeer

‘Het mag eigenlijk niet, maar het kan wel even.’ Dit is hoe veel verkeersdeelnemers denken wanneer er een melding of berichtje binnenkomt op hun telefoon. De krachtige video van WeFilm is een van de middelen die Interpolis inzet om de ambitie van 25% minder verkeersslachtoffers in 2020 waar te maken. Gisteren werd een manifest gepresenteerd waarin Interpolis zich samen met de Gemeente Tilburg en Veilig Verkeer Nederland committeert aan het realiseren van deze belofte.

Een onschuldig appje of mailtje lijkt misschien ongevaarlijk, maar kan leiden tot dramatische gevolgen. De meeste verkeersongelukken worden dan ook veroorzaakt door afleiding in het verkeer. Productiebedrijf WeFilm heeft, in opdracht van Interpolis, gewerkt aan een video die autobestuurders niet snel zullen vergeten. Het bedrijf weet met deze mini-documentaire een gevoelige snaar te raken.

“In de video hebben we geprobeerd om eerst met lichtvoetigheid over het onderwerp te praten. Dit wordt in de praktijk immers ook vaak gedaan”, laat Ruben Cusell, Head of Development van WeFilm, weten. “Bij het doorslaggevende punt wanneer hoofdrolspeler Koen vertelt over zijn ongeluk, terwijl hij bezig was met zijn telefoon, proberen we kijkers bewust te maken van het risico dat ze lopen wanneer je wordt afgeleid in het verkeer.”

Manifest

De mini-docu is onderdeel van het manifest wat Interpolis met haar partners heeft afgesloten om te zorgen voor 25% minder verkeersslachtoffers in 2020. Het manifest werd gisteren ondertekend door alle betrokken partijen in het bijzijn van diverse media. Initiatiefnemer van het manifest is Interpolis.

Jurgen Surstedt, senior manager Merkmanagement: ‘Omdat wij inzien dat we met een verzekering een ongeval niet kunnen voorkomen. Wél met bewustwording, want uiteindelijk is het gedrag van mensen de sleutel tot succes en verkeersveiligheid. Samen slaan we de handen ineen.’