Tilburg,
22
maart
2017
|
15:13
Europe/Amsterdam

Voorjaarsschoonmaak? Vergeet je verzekeringen niet

Leestijd 2 minuten

Het is lente! De dagen worden langer én lichter en je energielevel schiet weer omhoog. Opeens zie je hoe vies je ramen zijn, hoe de dorre bladeren door je tuin zwerven en dat je kozijnen een lik verf kunnen gebruiken. En voordat je het weet ben je in de weer met een kwast of duizend dingen doekje. Geen zorgen. De schoonmaakwoede is weliswaar besmettelijk maar het is een onschuldige aandoening. Dat je administratie soms ook gebaat is bij een voorjaarsschoonmaak, vergeten we vaak. Maar je kunt er geld mee besparen. En wie wil dit nu niet? We zetten graag voor je op een rij waar de besparingen zitten op je verzekeringen.

Je reisverzekering:

 • Je kinderen op de reisverzekering zetten
  Controleer of je kind op de polis is vermeld. Een onvoorziene gebeurtenis tijdens je vakantie kan voor flink wat extra kosten zorgen.
   
 • Werelddekking – Europadekking
  De meeste mensen gaan niet jaarlijks op vakantie buiten Europa. Dit is de reden waarom de meeste verzekerden een reisverzekering hebben met een europadekking. Maar vergeet voor die lang gedroomde reis naar de VS, Thailand of Zuid-Afrika niet je reisverzekering om te zetten naar werelddekking. Een niet aangepaste dekking kan voor problemen zorgen. Bekijk hier of je voor jouw reis genoeg hebt aan Europadekking.
 • ­ Een doorlopende of kortlopende reisverzekering?
  Ben je iemand die 1x per jaar op vakantie gaat en eigenlijk nooit langer dan 3 weken? Dan kun je je afvragen of een doorlopende reisverzekering wel nodig is.

 • Hulp bij pech. Kijk eens na waar je hulp kan krijgen bij pech in binnen- en buitenland. Dit kan zijn via een pechhulpverzekering, je autoverzekering of reisverzekering maar ook via je leasemaatschappij of dealer. Controleer of je niet meerdere partijen betaalt voor dezelfde dienst.

Je autoverzekering:

 • Cascoverzekering van je auto na 5 jaar heroverwegen
  Het wordt aangeraden om een auto van 5 jaar niet meer volledig casco (allrisk) te verzekeren. Tot en met 3 jaar na de aanschaf van je nieuwe of gebruikte auto heb je bij totaal verlies van het voertuig bij Interpolis recht op de aanschafwaarde.

Je inboedelverzekering

 • Onderverzekering bij je inboedelverzekering
  Interpolisklanten met een inboedelverzekering hebben hiermee niet te maken. Bij ons heb je automatisch voor de juiste waarde verzekerd. Wat is onderverzekering? In de loop van de jaren koop je spullen. Denk aan een mooie tafel, nieuwe gordijnen of tv. Gaandeweg wordt daardoor de totale waarde van je inboedel hoger. Houd je inboedelverzekering hier rekening mee? Dan heb je een garantie tegen onderverzekering. Zo niet, dan is het tijd om na te gaan of de waarde van je inboedel op de polis aan aanpassing toe is.

 • Verzekeringen op duurdere aankopen. In hoeverre nodig?
  Een nieuwe wasmachine, fiets, de aanschaf van een smartphone of laptop. Vaak is er de mogelijkheid hiervoor een verzekering af te sluiten. Het is verleidelijk op een aanbod van zo’n verzekering in te gaan. Je bent immers zuinig op je splinternieuwe aankoop. Maar denk hier goed bij na. Vraag jezelf af in hoeverre de risico’s al niet zijn afgedekt op een Inboedel- of BuitenDeDeur verzekering.

Tijd voor actie
Bekijk en wijzig je Interpolis verzekeringen via Rabobank internetbankieren. De Rabobank is er ook voor advies. En ben je geen Rabobankklant maar heb je wel Interpolis verzekeringen, dan bel je het kantoor bij jou in de buurt.