Leiden,
10
januari
2019
|
08:28
Europe/Amsterdam

Veilige stal geeft rust en zorgt voor een beter rendement

Samenvatting

Steeds meer veehouders beseffen dat een veilige stal rust geeft en zorgt voor beter rendement. Ze passen hun houding en gedrag daarop aan. Slimme moderne ondernemers denken aan onderhoud, laten elektrische installaties regelmatig keuren en vragen om professioneel advies bij nieuwbouw, renovatie of uitbreiding.

Een stalbrand is het schrikbeeld van iedere veehouder

Varkenshouder Hennie Korten overkwam het bijna, enkele dagen na een controle in het ventilatiekanaal. Hennie: “Ik vind het belangrijk om collega’s te waarschuwen. Bij ons was een gloeilamp met beschermglas de oorzaak van een beginnend brandje. De lamp was na een controle aan blijven staan. Met de kennis van nu zeg ik: Hang geen lampen in het ventilatiekanaal. Voor die enkele keer dat je er moet zijn, kun je prima met een looplamp of mijnwerkerslamp uit de voeten.”

Niet alleen brand, ook storingen zijn bijzonder onwenselijk
John de Hoon, sectormanager bij Interpolis benadrukt: “Ook storing gaat ten koste van het rendement. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben, omdat de marges vaak flinterdun zijn. Dat zijn steeds meer veehouders zich bewust, ze nemen maatregelen en werken zo aan bedrijfszekerheid. De meeste problemen worden veroorzaakt door storingen in het elektriciteitsnetwerk en in installaties”, bevestigt De Hoon. “Preventieve maatregelen en periodieke keuringen kunnen veel onheil voorkomen.”

Laat professionals al een in vroeg stadium meekijken bij nieuwbouw, renovatie of uitbreiding
Specialisten betrekken bij de ontwerpfase, dat is heel verstandig om te doen” adviseert De Hoon. “Dan kun je nog overal rekening mee houden en de juiste voorzieningen treffen zonder dat het veel meerkosten met zich mee brengt. Denk bijvoorbeeld aan compartimentering, brandveilig isolatiemateriaal, alarmering en bluswaterfaciliteiten. De agrarisch specialisten van Interpolis kunnen hier goed bij helpen.”

Wilt u in contact komen met een agrarisch specialist van Interpolis?
Neem hiervoor contact op met uw verzekeringsadviseur.