07
juli
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Vakantiegangers krijgen bij Servische grens rood licht op groene kaart

,  - 

 

Interpolis adviseert reizigers betaalbewijzen te vragen

TILBURG, 7 JULI 2008 - Veel vakantiegangers op weg naar of op doorreis door Servië ondervinden problemen aan de Servische grens. De landencode op de groene kaart is namelijk onlangs aangepast naar ‘SRB’. Automobilisten die nog een groene kaart hebben met daarop de oude code ‘SCG’, blijken nu niet zonder meer te worden toegelaten. Met Servië is echter de afspraak gemaakt dat ook groene kaarten met de oude code nog tot 1 juli 2009 geldig zijn. 

Interpolis heeft de afgelopen dagen al diverse telefoontjes van verontruste reizigers ontvangen. Reizigers met een ‘oude’ groene kaart worden gedwongen een boete te betalen of een zogenaamde ‘grens­verzekering’ te kopen. De kosten daarvan kunnen oplopen tot maar liefst 150 euro. Ook bereiken ons verhalen dat deze ‘­verzekering’ maar 10 dagen geldig is, waardoor veel vakantiegangers twee keer de dupe zijn.

Interpolis wil zijn klanten benadrukken dat de groene kaart zoals die verstrekt is, correct is. Deze moet dus volstaan in Servië. Als het niet anders kan, dan adviseert Interpolis bij aankoop van een ‘grens­verzekering’ een betalingsbewijs te vragen en de naam van de grensovergang te noteren. Aan de hand van deze informatie en de betalingsbewijzen kan het Nederlands Bureau voor motorrijtuigverzekeraars ( www.nlbureau.nl) vervolgens proberen het probleem aan te pakken en eventueel de schade te verhalen.

Het Nederlands Bureau is een vereniging waarvan alle in Nederland werkzame auto­verzekeringsmaatschappijen lid zijn. Als Nederlandse auto’s schade veroorzaken bij andere landen die zijn aangesloten bij het groene kaartsysteem, staat het Nederlands Bureau garant voor de betaling daarvan. Het Nederlands Bureau is er ook voor verantwoordelijk dat schades die in Nederland worden veroorzaakt door buitenlandse motorrijtuigen, volgens het Nederlands recht worden geregeld.

.