Leiden,
15
april
2019
|
23:42
Europe/Amsterdam

97% ondernemers HortiContact vindt onderhoud belangrijk

Is onderhoud van je kas of installaties belangrijk? De vraag die wij stelden vorige week aan de tuinders op HortiContact. 97% vindt van wel. Zij willen hun producten blijven leveren. Daarom vinden zij het waardevol om hun risico’s te verkleinen.

Waar gaat het mis?
Er kan veel mis gaan volgens de bezoekers op de HortiContact die deelnamen aan een onderzoekje van Interpolis. Hagel of storm, uitval van apparaten of infectie van gewas stonden in hun top 3 van mogelijke risico’s. De geïnterviewden zijn het ermee eens dat met onderhoud veel op te lossen is.

Top 5 van belangrijke redenen om onderhoud uit te voeren
Volgens de ondernemers op HortiContact zijn dat:

  • De veiligheid van mensen in de kas.
  • Leveringszekerheid
  • Voorkomen van storingen.
  • Voorkomen van stilstand.
  • Bedrijfscontinuiteit.

Goed personeel, een plan maar ook weten wat belangrijk is
Kassen gaan langer mee, maar slijten door weer en wind. Wat kunnen ondernemers zelf doen om de kas sterk te houden? “Loop eens een rondje om de kas” was de tip die Interpolis meegaf aan de beursbezoekers. Uiteraard werd deze tip, die zo eenvoudig lijkt, aangevuld met andere inzichten. Onderhoud moet een onderdeel worden van de bedrijfsactiviteiten, aldus de geïnterviewden. Op de vraag van Interpolis wat zij nodig hebben om in bedrijf te blijven werd geantwoord: goed personeel, een plan én weten wat belangrijk is. Met ook dit laatste wil Interpolis graag helpen.

Interpolis denkt graag met u mee over een veilige kas
Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Kijk op www.interpolis.nl/onderhoud of  www.interpolis.nl/agro/glastuinbouw . Of stel uw vragen via uw verzekeringsadviseur.