09
juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Tilburg kijkt naar Interpolis

,  - 

 

TILBURG, 9 JUNI 2008 - De Universiteit van Tilburg (UvT) bestaat tachtig jaar. Om te laten zien wat Tilburg voor de universiteit betekent kreeg de stad vijf stadskijkers. Deze kijkers behandelen de geschiedenis van Tilburg met historisch filmmateriaal, foto’s en audiofragmenten. Eén van die stadskijkers staat op de Korte Heuvel en toont onder andere een stuk van de geschiedenis van Interpolis. Deze stadskijker werd in aanwezig­heid van Joop Kanen, directievoorzitter Interpolis, in gebruik genomen.

Interpolis is sponsor van de lustrumviering van de universiteit en leverde via die weg een bijdrage aan de totstandkoming van dit project. Interpolis voelt zich betrokken bij Tilburg en is blij met het initiatief om de stad op deze manier iets terug te geven.

Voorafgaand aan het officiële moment was er een feestelijke bijeenkomst in het hoofdkantoor van Interpolis. Daar spraken: de rector magnificus van de UvT, Frank van der Duyn Schouten, de wethouder van cultuur van Tilburg, Hugo Backx, en Joop Kanen.

Bij de stadskijkers hoort het lesboek “Tilburg, Altijd Anders”. Dit boek wordt gratis aangeboden aan de leerlingen van de hoogste klassen op de basisschool. Als ze willen kunnen ze ook deelnemen aan een stadswandeling om hun eigen stad nog beter te leren kennen.

.