Leiden,
05
juni
2019
|
15:22
Europe/Amsterdam

Stormschade in agrarische sector vooral in het oosten van het land. Ook voor woensdagnacht code geel

Na de storm van 4 juni kreeg Interpolis ruim 200 schademeldingen uit de agrarische sector. De meldingen kwamen vooral uit het oosten van Nederland. Ook voor woensdagnacht 5 juni geeft het KNMI code geel af.

Experts en taxateurs op weg
Experts en taxateurs zijn vanmorgen onmiddellijk op pad gegaan om getroffen ondernemers te bezoeken. Een groot deel van de getroffen bedrijven zijn glastuinbouwbedrijven. Hier is veel glasschade. Ook in de landbouw zijn schades gemeld. Hier betreft het vooral schade aan daken.

Een windhoos in omgeving Huissen
In de omgeving van Huissen zijn meerdere glastuinbouwbedrijven getroffen door een windhoos. Vandaag vliegt Interpolis boven dit gebied om foto’s te maken. Met de data die we zo verzamelen, kunnen wij snel zien waar een kasdek beschadigd is. Zo kunnen wij gericht noodoplossingen treffen en het herstel in gang zetten.

Code geel voor woensdagnacht 5 juni
Het KNMI geeft met code geel aan dat ook voor woensdagnacht onstuimig weer verwacht wordt voor de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Interpolis adviseert glastuinbouwondernemers en ondernemers in de landbouw/veehouderij om weer voorbereid te zijn op deze weersomstandigheden en maatregelen te nemen om schade te voorkomen.