02
april
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Stormschade bij Interpolis ruim 11 miljoen euro

Tilburg, 02 april 2015 - 

​De lentestorm die op 31 maart en 1 april 2015 over Nederland raasde heeft veroorzaakte veel schade. Bij Interpolis zijn tot nu toe al meer dan 4000 schademeldingen binnengekomen. De voorlopige totale schadelast wordt geschat op ruim 11 miljoen euro.

Drukte

Inmiddels hebben ruim 3500 particulieren en 300 ondernemers hun stormschades gemeld. Door de grote drukte bij het afhandelen van de schades, zijn bij Interpolis extra medewerkers aan het werk om klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen. Verzekerden bellen vooral over dakpannen die weggewaaid zijn, ruiten die door de enorme windkracht zijn gesneuveld en over omgewaaide schuttingen en bomen die schade aan huizen en auto’s hebben veroorzaakt. De geschatte totale particuliere en zakelijke schade in het MKB segment is ruim 5 miljoen euro. 

Agrarische schade

Ook in de agrarische sector heeft de storm veel Interpolisverzekerden getroffen. Zo zijn er bij Interpolis Agro al 402 stormschades gemeld. Hiervan komen zo’n 80 meldingen uit de glastuinbouw. De schade bestaat uit kapotte ruiten in kassen, schade aan gewassen en beschadigde bedrijfsgebouwen zoals stallen en schuren. De totale schade in de agrarische sector wordt geschat op 6 miljoen euro.
 
 

Noodvoorzieningen

Schade-experts van Interpolis zijn in het land op pad om schades te bekijken en zo nodig direct op te lossen. Interpolis werkt samen met netwerkherstelbedrijven die noodreparaties uitvoeren zoals het dichten van ramen of het stutten van daken. De storm raasde over heel het land, vandaar dat we schademeldingen krijgen vanuit alle provincies. In Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland komen de meeste meldingen binnen.