16
juni
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schadelast geen aanleiding voor premieverhoging

, 16 juni 2009 - 

TILBURG, 16 JUNI 2009 - De ontwikkeling van de schadelast in de afgelopen jaren was voor Interpolis geen aanleiding om de premies van auto­verzekeringen te verhogen. Interpolis reageert hiermee op berichten in de pers waaruit blijkt dat na lange tijd van premiedaling verzekeraars nu hun prijzen laten stijgen. Volgens Independer.nl met maar liefst tien procent. 

Independer constateert dat door de kredietcrisis verzekeraars zich meer op winst en minder op groei van hun marktaandeel richten. Om hun markaandeel te laten groeien verlaagden veel verzekeraars de afgelopen jaren hun autopremies. Interpolis heeft zich niet laten verleiden om mee te doen aan die prijzenoorlog waardoor de premies nu weer omhoog zouden moeten. Daarnaast geeft Independer aan dat de stijging van de schadelast ook een rol speelt bij de prijsstijging. De premies voor auto­verzekeringen worden bij Interpolis per klant bepaald. Dit gebeurt op basis van het schadecijfer van de doelgroep waar de klant toe behoort. Gemiddeld steeg de schadelast van de klanten bij Interpolis nauwelijks. Dit is de afgelopen jaren dan ook geen reden geweest om de prijzen te laten stijgen. 

Of er prijsstijgingen komen in de nabije toekomst kan de verzekeraar op dit moment niet zeggen. De ontwikkelingen van de schadelast worden goed in de gaten gehouden. Hierbij staat voorop dat we de klant ook echt willen helpen op het moment dat hij ons nodig heeft. Om die reden kijken we ook voortdurend hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Uit een onderzoek naar de beste autoverzekeraar dat Independer eind mei publiceerde komt Interpolis samen met FBTO als beste naar voren. 

.