Tilburg,
03
april
2017
|
10:08
Europe/Amsterdam

schadeclaim BIC pen. Waar of niet waar?

Leestijd 1,5 minuut

Wij vroegen op facebook waar of 1 april? Een schade aan een BIC pen met flink wat schrijfkilometers op de teller. Is dit geclaimd of is het een 1 april grap? 121 van jullie dachten dat het waar was.236 van jullie dachten: 1 april!

Het is echt gebeurd. Lees het verhaal van schadeadviseur Michael:

Ik kreeg een telefoontje van een klant. Ze gaf aan dat ze een schade wilde melden op haar reisverzekering.
Dat kan natuurlijk. Ik vraag haar wat er is gebeurd. Ze gaf aan dat haar pen stuk was gegaan in haar handbagage.
Je vormt je meteen een beeld van de schade. Dus ik dacht aan een gouden pen. Een bijzondere, die ze had gekregen bij een of ander jubileum ofzo. Zo een met haar naam erin gegrafeerd. Je snapt wat ik bedoel.
Dus ik zeg haar: ‘de schade valt onder de dekking van de reisverzekering. Ik wil graag wat meer informatie over de pen. Wat voor pen was het?’
Zij: ‘het gaat om een pen met zo’n dopje.’
Dat is een beetje vaag natuurlijk. Maar ik had nog steeds mijn beeld van een pen in mijn hoofd. Ik vraag haar dus wat ze bedoelt.
Zij: 'zo’n doorzichtige pen, met een blauw dopje.'
Ik: ‘bedoelt u een BIC pen?’
Ik deed mijn best mijn gezicht in de plooi te houden. Gelukkig gaat ze verder.
Ze zei: ‘het was zo’n fijne pen. Hij lag zo goed in de hand. Ik was er echt aan gehecht, gebruikte hem heel vaak.’
Ik snap haar. Ik heb thuis in de keukenla een bak vol met pennen. Maar mijn favoriete pen is de pen van de Praxis. Die zoek ik dan, al moet ik daar minutenlang voor door die bak graaien. Maar goed, hoe fijn ook, zo’n pen is onderaan de streep in euro’s, niks waard. Het principe van verzekeren is dat we met zijn allen geld bij elkaar leggen. Dat geld is er om ‘een van de onzen’ te helpen bij een schade die ze zelf niet kunnen dragen.
Ik heb haar een euro uitgekeerd.

Lees meer over onze visie op verzekeren.