01
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schadebedrag Interpolis door storm 31 miljoen

,  - 

​Interpolis kreeg deze week 14.000 schademeldingen als gevolg van de storm die maandag 28 oktober over Nederland raasde. Het schadebedrag komt daarmee op 31 miljoen euro. Aan het einde van een hectische week maakte de verzekeraar de balans op.

De storm was zeer heftig. Volgens de verzekeraar had het allemaal veel erger kunnen zijn wanneer de storm dwars over Nederland was getrokken. Het waren vooral de kustprovincies die de grootste klappen opliepen. Landinwaarts waren de schades minder groot. Daarnaast hebben de weerswaarschuwingen van het KNMI goed gewerkt. Deze waarschuwingen zorgden ervoor dat veel mensen op tijd maatregelen troffen om schade te voorkomen.

De hele week stond de telefoon bij Interpolis roodgloeiend. Gemiddeld zaten er 200 medewerkers klaar om de telefoontjes en internetmeldingen te verwerken. Schademelden kan bij Interpolis verzekeraar 24 uur per dag 7 dagen in de week. Telefonisch op werkdagen tot 20.00 en op zaterdag tot 17.00. Ook morgen en volgende week zet de verzekeraar nog extra mensen in.

Vooral bomen die door de storm uit de grond zijn gerukt zorgden voor overlast en schade. Maar ook kwamen er bij Interpolis meldingen binnen van omgewaaide schuttingen, weggewaaide dakpannen en gesneuvelde ruiten in de tuinbouwkassen.

De agrarische sector is hard getroffen. Bijna de helft van het schadebedrag 15 miljoen is voor schades in de glastuinbouw, veehouderij en landbouw.

Het zwaarst werd Friesland getroffen (3200 meldingen). Daarna volgde Noord-Holland (2100) en Groningen (1200).
.