29
december
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schade door wintersweer loopt verder op

,  - 

Tilburg, 29 december 2010 - Verzekeraar Interpolis heeft dinsdag opnieuw veel meldingen gekregen van schade aan huizen en andere gebouwen als gevolg van de heftige sneeuwval en vorst van de afgelopen week. Er kwamen 400 nieuwe meldingen binnen van particulieren en MKB klanten. Het aantal schademeldingen staat (tot 15.00 dinsdagmiddag) op 1.100. Het gemiddelde schadebedrag is 1.500 euro. Daarmee komt de totale schade voor Interpolis uit op 1,7 miljoen euro.

Nu de dooi is ingevallen, worden de schades zichtbaar. De meerder­heid van de schades bij particulieren en in het MKB wordt veroorzaakt door smeltwater. Sneeuw die onder dakpannen is terecht gekomen of op een andere manier het huis is binnengedrongen, ontdooit nu en zorgt voor waterschade. Ook heeft Interpolis klanten met schade omdat hun afvoer de extra hoeveel­heid vrijkomend water niet aankan. Schade door sneeuwdruk op platte daken of carports komt Interpolis weinig tegen. Wel zijn er veel lekkages als gevolg van gesprongen waterleidingen. Bij de 1.100 meldingen van particulieren en MKB klanten komen nog zestig schadegevallen van agrarische bedrijven. Over de hoogte van deze schades kan Interpolis nog niets zeggen.

Limburg telde de meeste schadegevallen met ruim 250 meldingen. Daarna volgde Brabant met 250 meldingen. Uit het oosten van het land kreeg Interpolis er een kleine 150.

 
.