30
november
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schade door winters weer

,  - 

Tilburg, 30 november 2010 - Het winterse weer heeft bij Interpolis tot een gering aantal extra schademeldingen geleid. Maandag aan het einde van de dag kwamen er enkele tientallen extra schademeldingen binnen die het gevolg waren van slippartijen door een glad wegdek. Op dinsdag kwamen daar nog tweehonderd meldingen bij. (Vergeleken met een gewone dinsdag is dat ongeveer 25% meer.)

Interpolis maakt vaker mee dat het aantal schades in eerste instantie meevalt wanneer het winterse weer inzet. Automobilisten passen hun snel­heid aan. Bovendien waren in de avondspits op maandag de file’s extra lang, waardoor er op veel plekken in Nederland sowieso niet hard gereden kon worden. In de regel raken automobilisten snel gewend aan de winterse buien en nemen vervolgens grotere risico’s door harder te gaan rijden. Automobilisten gaan er dan vanuit dat er overal is gestrooid of denken dat ze met hun winterbanden hun snel­heid niet hoeven aan te passen. Om die reden verwacht Interpolis dat het aantal schades komen de dagen op kan lopen. Ook weet Interpolis uit ervaring dat zodra de dooi inzet klanten schades melden als gevolg van bevroren waterleidingen. Het water komt pas uit de kapot gesprongen leiding als deze eenmaal is ontdooid.

De weersdeskundigen voorspellen dat later deze week de gevoelstemperatuur verder naar beneden gaat. Het risico van lagere gevoelstemperaturen is niet alleen dat vingers of tenen bevroren raken (dus pak je goed in als je naar buiten gaat), maar ook waterleidingen raken eerder bevroren. De koude wind dringt gemakkelijk door kieren en gaten. Interpolis adviseert zijn klanten om waterleidingen die dicht langs muren liggen op tijd af te sluiten en af te tappen.

 
.