27
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rijervaring in de auto van je ouders wordt beloond

,  - 

Tilburg, 27 juni 2013 - Interpolis laat vanaf 1 juli 2013 de rijervaring in de auto van ouders meewegen in de berekening van de autoverzekeringspremie voor jongeren. De meeste jongeren kopen pas een eigen auto als zij al een aantal jaren hun rijbewijs hebben. Ondertussen rijden zij al wel in de auto van hun ouders.  Met de Jonge Bestuurders Bonus op de autoverzekering van Interpolis, tellen deze jaren mee bij het bepalen van de premiekorting.

Interpolis is de eerste verzekeraar die op deze manier de autoverzekering voor jongeren voordeliger maakt. Uit onderzoek van Independer bleek vorige maand nog dat een 18- of 19-jarige ruim twee keer zoveel premie betaalt als een 30-plusser. Terwijl jongeren steeds jonger hun rijbewijs halen en steeds later een eigen auto kopen en verzekeren. Door de opgedane rijervaring in de auto van hun ouders, lopen jongeren geen hoger risico in vergelijking met iemand die hetzelfde aantal jaren in een eigen auto rijdt. Daarom verdienen zij volgens Interpolis hetzelfde aantal schadevrije jaren die de korting bepaalt. Interpolis ziet deze bestuurders dan ook niet als risicovolle bestuurders.

De Jonge Bestuurders Bonus op de Interpolis autoverzekering geldt voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Voorwaarde is wel dat de ouders hun autoverzekering bij Interpolis hebben ondergebracht en dat de jongere in de afgelopen periode geen schade heeft veroorzaakt. Voor een jongere van 21 jaar met 3 jaar rijervaring in de auto van de ouders, kan de extra korting oplopen tot 30 procent.
De autoverzekering met Jonge Bestuurders Bonus is af te sluiten via de Rabobank.

.