08
juli
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Reddingsbrigade Nederland en Interpolis gaan partnership aan

IJmuiden / Tilburg, 8 juli 2010 – Verzekeraar Interpolis en Reddingsbrigade Nederland zijn per 1 juli een partnership aangegaan voor tenminste een jaar. Naast substantiële financiële steun, staat Interpolis de Reddingsbrigade bij met raad, daad en mankracht. Ook organiseren de partners samen verschillende activiteiten om calamiteiten in waterrijke recreatiegebieden te beperken en te voorkomen. Het partnership heeft tot doel het levensreddende werk van de Reddingsbrigade nóg beter op de kaart te zetten.

Samen sterk

De partijen vonden elkaar in hun gezamenlijke doelstelling: preventie. Interpolis maakt zich als verzekeraar al jaren sterk voor het zoveel mogelijk beperken en voorkomen van schades. De Reddingsbrigade heeft als missie het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. Door het geven van voorlichting en het houden van preventief toezicht op en rond het water kan het aantal noodzakelijke reddingen worden beperkt. Door een partnership aan te gaan, verwachten de verzekeraar en de levensreddende organisatie nog beter invulling te kunnen geven aan deze laatste doelstelling. Bijvoorbeeld met gezamenlijke acties op de Nederlandse stranden. Maar ook door strategisch advies van Interpolis, hulp bij het werven van donateurs en vrijwilligers, het leveren van bijdrage aan de opleidingen, het hulpverleningsmateriaal en de sportvorm van de Reddingsbrigade.

Duurzaam partnership

ReddingsbrigadeHet partnership is gericht op een duurzame samenwerking tussen de Reddingsbrigade en Interpolis. Na een jaar bekijken beide partijen of het partnership wordt verlengd, maar Interpolis spreekt nu al de intentie uit zich voor langere tijd aan de brigade te verbinden.

Rob Coolen, directeur Interpolis: “De Reddingsbrigade en Interpolis passen bij elkaar. We richten ons allebei op preventie en kunnen samen een grote groep mensen aanspreken. Als Interpolis er aan kan bijdragen dat de Nederlandse stranden en de watersport veiliger worden, zetten we ons daar graag voor in. Nu, maar ook in de toekomst.” Reddingsbrigade Nederland is blij met de steun van Interpolis, die het komende jaar zowel geld als advies in de organisatie steekt. Raymond van Mourik, directeur van Reddingsbrigade Nederland, vertelt: “Het beroep op de Reddingsbrigade neemt toe, dus we kunnen de ondersteuning van Interpolis op alle gebieden goed gebruiken. Van het werven van vrijwilligers tot het opleiden en uitbreiden van brigades en voorlichting aan het publiek. Met deze extra slagkracht, wordt de Reddingsbrigade nog effectiever.”

Eerste gezamenlijke actie

Het aantal vermiste kinderen ligt nog steeds rond het hoge gemiddelde van vorig jaar. Afgelopen weekend raakten 93 kinderen verwijderd van hun ouders. De Reddingsbrigade en Interpolis hopen deze zomer met  een preventiecampagne dat aantal naar beneden te krijgen. Daartoe deelt een preventieteam tijdens de zomervakantie op diverse stranden polsbandjes uit. Met als doel om verdwaalde kinderen weer snel met hun ouders te herenigen. Het komend weekend, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juli is het preventieteam aanwezig op het strand van Zandvoort aan Zee. De actiedagen en locaties zijn (onder voorbehoud):

1. Zandvoort aan Zee
Week 27 - actiedagen vrijdag 9 juli, zaterdag 10 juli en zondag 11 juli.
Reddingspost Ernst Brokmeier "Zuid"
Boulevard Paulus Loot 66 (naast Zeilvereniging Zandvoort)
2042 EA, Zandvoort

2. Katwijk aan Zee
Week 28 - actiedagen donderdag 15 juli, vrijdag 16 juli en zaterdag 17 juli
Katwijkse reddingsbrigade Zuidpost
Boulevard 143/TO
2225 HD Katwijk

3. IJmuiden
Week 29 - actiedagen vrijdag 23 juli, zaterdag 24 juli en zondag 25 juli
IJmuider Reddingsbrigade
1970 AG IJmuiden

4. Westenschouwen
Week 30 - actiedagen vrijdag 30 juli, zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus
Strandreddingbrigade Westenschouwen
Steenweg 60
4328 Westenschouwen

5. Bergen aan Zee
Week 31 - actiedagen vrijdag 6 augustus, zaterdag 7 augustus en zondag 8 augustus
Restaurant Zilte Zoet
C.F. Zeilerboulevard 12
1865 BB Bergen aan Zee

6. Egmond aan Zee
Week 32 - actiedagen vrijdag 13 augustus, zaterdag 14 augustus en zondag 15 augustus
Egmondse Reddingsbrigade
Rooseveltstraat 2
1931 VN Egmond aan Zee

7. Monster
Week 33 - actiedagen vrijdag 20 augustus, zaterdag 21 augustus en zondag 22 augustus
Verenigingsgebouw
Strandweg 21
2684 VT Ter Heijde aan Zee

8. Bloemendaal aan zee
Week 34 - actiedagen Vrijdag 27 augustus, zaterdag 28 augustus, zondag 29 augustus
Reddingspost "De Kentering"
Zeeweg 78
2051 EC Overveen

Meer informatie over dit bericht: