18
november
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Rabobank en Interpolis winnaars VertrouwensAwards 2011

Tilburg, 18 november 2011 - De nationale VertrouwensAwards 2011 zijn gewonnen door Rabobank als meest vertrouwde bank en Interpolis als meest vertrouwde verzekeraar. Voor Interpolis nam Gerard van Laarhoven, directeur Schade, de prijs in ontvangst. De prijzen werden uitgereikt tijdens de presentatie van de onderzoeksresultaten van het door &samhoud gehouden nationaal vertrouwensonderzoek.

 

Trends in vertrouwen

Voor het vierde jaar op rij is het nationaal vertrouwensonderzoek gehouden. Het onderzoek, geeft de trends aan over het vertrouwen in Nederland en stelt een ranglijst samen in drie categorieën: meest vertrouwde bedrijf, meest vertrouwde bank en meest vertrouwde verzekeraar. Rabobank was de grote winnaar door in twee categorieën bovenaan te eindigen: bij de banken en bij de bedrijven. Interpolis mag zich de meest vertrouwde verzekeraar van Nederland 2011 noemen. Op de tweede plaats eindigde Uvit en op de derde plaats Zilverenkruis Achmea.

De twee prijswinnaars, Rabobank en Interpolis, zijn uitzonderingen want uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het algemene vertrouwen in financiële dienstverleners is gedaald naar 11%: een dieptepunt.

 

Over het onderzoek

Sinds 2008 voert adviesbureau &samhoud in samenwerking met Blauw Research jaarlijks het nationale vertrouwensonderzoek uit. Aan dit representatieve onderzoek werken jaarlijks 1240 respondenten mee. De respondenten hadden allemaal een evenredige stem voor de vertrouwensaward.