Tilburg,
23
juni
2017
|
11:51
Europe/Amsterdam

Raad van Kinderen van Interpolis wint award

De Raad van Kinderen van Interpolis viel donderdag 22 juni in de prijzen op de RvK award-uitreiking. In het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam werd de Unexpected award uitgereikt aan Chantal Vergouw, divisievoorzitter van Interpolis. De Raad, bestaande uit 23 kinderen van groep 7 van basisschool Sint Caecilia uit Berkel-Enschot, bedacht voor Interpolis slimme oplossingen om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en sociaal isolement van ouderen te doorbreken. De Raad van Kinderen is een initiatief van Missing Chapter, opgericht door prinses Laurentien.

Op verzoek van Interpolis boog de Raad van Kinderen zich over een van dé grote vraagstukken van onze tijd: de vergrijzing. De verzekeraar vroeg aan de jongste denktank van het land oplossingen te bedenken hoe mensen langer in de eigen vertrouwde woonomgeving kunnen blijven wonen. Dat leverde een aantal bijzondere inzichten en oplossingen op. De kern van het onderzoeksproces en alle daaruit voortvloeiende vondsten was dat jong én oud met elkaar werden verbonden: een brug tussen verschillende generaties. Met hun jaarverslag en samenwerking vielen de kinderen en Interpolis op tussen de 42 inzendingen die meedongen naar een Raad van Kinderen award.

Op donderdag 22 juni kregen ze op de feestelijke award-uitreiking een leuke surprise. Ondanks dat ze niet meedongen in de competitie, zagen ze hun prestatie toch beloond met een Unexpected-Award. De jury was dermate onder de indruk van de kwaliteit van hun jaarverslag en de enthousiaste samenwerking dat ze besloten deze extra award uit te reiken. Ook werd lof geuit over het maatschappelijke probleem dat door de Raad van Kinderen van Interpolis werd onderzocht. De creatieve ideeën om ouderen door middel van slimme techniek met elkaar te verbinden, werden mede genoemd in het jurystatement.

Chantal Vergouw, directievoorzitter Interpolis: "Deze prijs komt als een verrassing! Ik ben super trots op alle kinderen van onze Raad en vindt dat ze deze award ook dubbel en dwars hebben verdiend. Waar het echt om gaat is dat zij Interpolis hebben laten inzien hoe belangrijk het is dat jongeren en ouderen meer met elkaar in verbinding komen zodat zij van elkaar kunnen leren en eenzaamheid kan worden voorkomen. Hun oplossingen en ideeën zijn voor ons heel waardevol. Voor Interpolis is deze award ook een opsteker. Het geeft aan dat we samen iets moois hebben neergezet en dat we echt naar de kinderen hebben geluisterd.”

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Doel is om kinderen een stem te geven en daarmee beslissingen van organisaties meer toekomstbestendig maken. Prinses Laurentien van Oranje is oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation; de organisatie die aan de basis staat van de Raad van Kinderen. Sinds 2015 is Interpolis partner van MCF.