Tilburg,
22
april
2016
|
11:11
Europe/Amsterdam

Raad van kinderen adviseert Interpolis over veiligheid

Wat kan Interpolis doen zodat het thuis en in het verkeer veiliger is?

Leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool St Caecilia uit Berkel-Enschot presenteerden op donderdag 15 april hun advies aan Interpolis over dit vraagstuk. De kinderen, die sinds januari 2016 de Raad van Kinderen van Interpolis vormen, deelden hun creatieve oplossingen en inzichten met de directie van de verzekeraar. Interpolis heeft de ambitie om met slimme oplossingen de veiligheid in Nederland te vergroten en is enthousiast over de ideeën van de kinderen.

Het kan veiliger

Tijdens de dialoogsessie met de directie van Interpolis, toonde de Raad van Kinderen de uitkomsten van haar onderzoek. Mees (10): “Interpolis geeft goede preventietips, maar uit onze enquête blijkt dat 66 procent ze niet opvolgt. Er zijn nog veel onveilige huizen zonder blusdekens, wasmachines zonder lekbak en deuren zonder inbraakstrips.” En ook de veiligheid in het verkeer kan beter volgens de Raad. Veel botsingen worden veroorzaakt door automobilisten die achter het stuur appen. De grootste brokkenmakers zijn oudere automobilisten en jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald. De kinderen hadden een duidelijk advies over hoe Interpolis deze risico’s terug kan dringen.

Oplossingen

Op basis van eerder gevoerde gesprekken met Interpolis, kwam de Raad met creatieve oplossingen: Door belonen van veilig gedrag motiveer je mensen om preventiemaatregelen te nemen. “Maar het moet wel leuk en leerzaam zijn!”, zegt Ole (10). De Raad bedacht daarom een app, waarbij mensen beloond worden als zij foto’s uploaden van hulpmiddelen tegen inbraak, kunnen gamen en korting kunnen krijgen op de verzekeringspremie. Interpolis zou elke klant een gratis blusdeken moeten geven of een anti-inbraak koffer. Mees (10): “Daarmee laat Interpolis zien, echt om klanten te geven. Tenslotte oppert Evelien (10) om een leuke open dag te organiseren voor automobilisten boven de 75 jaar en jonge automobilisten.” Zij kunnen dan van elkaars rijgedrag leren.”

Missie

Jack Buckens, directeur Interpolis: “Wij zijn geïnspireerd door de verrassende ideeën. De oplossingen van deze Raad van Kinderen sluiten aan bij de missie van Interpolis. Zo willen wij de veiligheid in Nederland vergroten door samen met klanten, maatschappelijke organisaties en onze experts te zoeken naar slimme oplossingen. Bestaande initiatieven zoals de online preventiewinkel en het autoprogramma-‘SlimOpWeg’ dragen al bij aan die doelstelling. Maar zoals de kinderen aangeven: er is nog veel meer mogelijk! We gaan nu nadenken, welke ideeën we kunnen koppelen aan onze verzekeringsproducten.”

Raad van kinderen

In 2014 startte Interpolis voor het eerst een samenwerking met de Raad van Kinderen. De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation en UNICEF Nederland. Doel is om kinderen een stem te geven en daarmee beslissingen van organisaties meer toekomstbestendig te maken.