19
november
2007
|
00:00
Europe/Amsterdam

Preventie Praktijkdagen weer een succes!

,  - 

Van 13 tot en met 16 november vonden in Lelystad de Preventie Praktijkdagen Verkeer en Transport plaats. Deze dagen zijn bedoeld voor bedrijven in de transportsector en voor bedrijven die een wagenpark bezitten. Elke dag werden een aantal verzekeringsadviseurs en hun (potentiële) klanten uitgenodigd. 

Het doel van de dag was om risicovolle situaties in het verkeer te leren herkennen en voorkomen, en ondernemers en adviseurs bewust te maken van wat ondernemers zélf kunnen doen om hun wagenparken zo optimaal mogelijk te beheren.

Hinder en kosten voorkomen
Ongelukken op de weg kunnen veel hinder en hoge kosten met zich meebrengen. Door bedrijven preventieve tips te geven worden die voorkomen. Het geven van die tips gebeurde in diverse workshops waarin de adviseurs en hun klanten aan het werk werden gezet. Naast enkele theoretische onderdelen werd het maken van een noodstop en het gebruik van heftrucks gedemonstreerd en geoefend.

Kantelende vrachtwagen
Het meest spectaculaire deel van het programma was het onderdeel waarin een ervaren instructeur laat zien hoe en waarom een vrachtwagen kantelt. Omroep Flevoland besteedde hier vrijdagavond aandacht aan in de regionale nieuwsuitzending. Maarten van Bergen (verantwoordelijk voor schadepreventie wagenparken) werd hiervoor geïnterviewd.

Positieve geluiden
De reacties van de aanwezigen waren enthousiast. Rabobank Veghel-Erp:  “Het was een leuke dag waarbij we veel geleerd hebben maar vooral ook veel lol hebben gehad. Heel goed voor de klantenbinding, voor jullie maar zeker ook voor ons. Dus wat mij betreft voor herhaling vatbaar.”

.