Leiden,
18
februari
2022
|
09:23
Europe/Amsterdam

‘Pink Stone’ wint Interpolis Tulpenprijs 2022

tulpenprijs2022a

Veredelaar Marax wint de Interpolis Tulpenprijs 2022 voor de tulp ‘Pink Stone’. Sectormanager landbouw Melissa van de Kam van Interpolis reikte de prijs donderdagavond 17 februari uit aan inzenders Mark Ruiter en Axel Vroling van Marax.  Dit gebeurde tijdens de 22e editie van de Vaktentoonstelling bij Vertify in Zwaagdijk-Oost

‘Pink Stone’ is een strakke, uniforme tulp, met goede poot, blad en bloemverhouding. Het jury-oordeel: ‘De knoppresentatie in het plukstadium is roze wit en in de uitbloei kleurt de bloem mooi door. Zowel op water als potgrond is deze tulp uitstekend te broeien en zit mooi in het blad. De tulp maakt voldoende lengte en is bijzonder stevig en is hierdoor goed te verwerken. Met gemiddeld 21 kasdagen is het een vlotte broeitulp. Pink Stone is vanaf begin januari te broeien en is een goede aanvulling in het vroegere broeisegment.’ De vakjury bestaat uit  Sven Jong (bloemenexporteur), Joris de Waard (exporteur), Nico de Wit (exporteur) en juryvoorzitter Yorick van Leeuwen (teeltadviseur).

“De inzendingen waren prachtig dit jaar, maar er kan maar één winnaar zijn en dat is ‘Pink Stone’ van Marax”, maakte Van de Kam bekend. Veredelaars Axel Vroling en Mark Ruiter van Marax namen de prijs voor de kruising die ze in 1998 al maakten trots in ontvangst. Vroling: “Deze tulp hebben we gemaakt omdat we toen al dachten dat de markt behoefte heeft aan een zware roze tulp.”

Interpolis: trotse sponsor van de tulpensector
Van de Kam: “Wij dragen de tulpensector een warm hart toe. Wij  zijn trots op deze sector en deze ondernemers, die met hun vakmanschap en aandacht voor kwaliteit steeds weer laten zien dat ze klaar zijn voor de toekomst.”