16
juni
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Opleiding schadepreventie voor vrachtwagenchaffeurs

,  - 

 

TILBURG, 14 JUNI 2008 - Op zaterdag 14 juni vond de officiële aftrap plaats van een opleidingstraject voor chauffeurs bij Versteijnen Logistics, een logistiek bedrijf in Tilburg. Interpolis en Rabobank Tilburg werkten samen aan de training in het kader van preventie. Deelnemers leren de komende zes zaterdagen hoe ze schade aan hun vrachtwagen kunnen voorkomen.

“Wij vinden het belangrijk dat onze klanten zo weinig mogelijk schade hebben”, vertelt Maarten van Bergen, preventieadviseur bij Interpolis. “Minder schades aan de vrachtwagens betekent minder stilstand van de auto’s en dus een beter rendement voor het bedrijf. De opleiding past dan ook goed bij de belofte die we doen: Interpolis geeft inzicht in risico’s en neemt daar waar mogelijk maatregelen om risico’s te verkleinen of te voorkomen.”

Manoeuvreren en spiegels

In zes zaterdagen worden de chauffeurs bijgepraat over hoe je schade aan je vrachtwagen kunt voorkomen. Ook oefenen ze met remmen, voor- en achteruit manoeuvreren en de juiste afstelling van de spiegels. Team Swanborn, een bedrijf uit Lelystad dat is gespecialiseerd in rijopleidingen, begeleidt de dagen.

Wim van Wijngaarden van Versteijnen Logistics is tevreden over training. “De chauffeurs zijn positief over de opleiding. Tijdens het theoriegedeelte ontstond veel discussie. Een goed teken, want dat betekent dat het onderwerp ze raakt!”

.