05
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe schade door storm

Tilburg, 5 januari - In de nacht van woensdag op donderdag heeft stormachtig weer in verschillende delen van het land opnieuw schade aangericht. Dit zorgde bij Interpolis voor extra drukte.

Deze week ontving de verzekeraar al 1600 schademeldingen van particulieren en ondernemingen in het MKB die te maken hebben met harde windstoten en heftige regenval. Volgens schatting gaat het bij Interpolis in de eerste week van het nieuwe jaar al om � 1.600.000. Van deze schades zijn er ongeveer tweehonderd die vannacht en in de vroege ochtend zijn veroorzaakt. De andere schades hebben te maken met het slechte weer van afgelopen dinsdag. Later deze week kunnen er nog nieuwe meldingen bij komen.

Het eerder genoemde aantal schades bij agrarische bedrijven is ook verder opgelopen. Tot nu toe zijn er een kleine honderd. De schade gaat om enkele miljoenen.

Ook afgelopen nacht waren het opnieuw omgewaaide bomen, afgebroken takken en losgerukte dakpannen die de schade veroorzaakten. Onder de agrarische bedrijven bevinden zich ook kassen. Door de harde windstoten sneuvelden ruiten en werden gewassen vernield. Behalve uit het Noord-Holland, Friesland en Groningen krijgt Interpolis ook schademeldingen uit het midden van het land, Gelderland en Brabant die verband houden met het stormachtig weer. Om te voorkomen dat klanten moeten wachten aan de telefoon zet Interpolis extra mensen in.