29
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Miljoenen schade door noodweer

, 29 juni 2011 - 

*UPDATE 19.15 uur

Tilburg, 29 juni 2011 - De schade door het zware noodweer dat dinsdagavond over Nederland trok loopt in de miljoenen euro's. Interpolis denkt alleen voor zijn particuliere klanten uit te komen op een bedrag van 5 miljoen. De verzekeraar spreekt van heftig zomersnoodweer, dat vooral lokaal voor veel overlast heeft gezorgd.

Druk
Woensdag was het bij Interpolis de hele dag erg druk aan de telefoon. Er werden meer dan 2000 schades gemeld, die veroorzaakt zijn door het noodweer. Opvallend aan dit zomersnoodweer was dat het om meerdere soorten schades gaat. Behalve schade door blikseminslag werd er water-, hagel- en stormschade gemeld.

Extra inzet
Om te voorkomen dat de wachttijden aan de telefoon oplopen, zette Interpolis extra mensen in. Totaal zaten er woensdag 200 medewerkers aan de telefoon om de schade op te nemen en de klanten te helpen de schade op te lossen. Ook donderdag zet Interpolis extra mensen in. Verreweg de meeste meldingen kwamen uit Noord-Brabant. De cijfers uit de zakelijke en agrarische markt worden later verwacht.

Meer informatie:

 
.