03
augustus
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Klanten Achmea discussiëren over duurzame arbeidsinzet

,  - 

Tilburg, 3 augustus 2010 - Achmea organiseert op 22 september een interactief debat. Klanten van de Achmea-merken Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Agis, FBTO en Avéro Achmea worden uitgenodigd voor een levendige discussie met vooraanstaande Nederlanders uit de hoek van politiek, wetenschap en sociale partners. De discussie wordt geleid door Aldith Hunkar. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunnen klanten gratis het Cobramuseum bezoeken.

Onderwerp van de discussie is de maatschappelijke noodzaak om flexibeler om te gaan met het dalende aantal werkende Nederlanders. Bovendien stijgt de gemiddelde leeftijd van werkend Nederland. Onze carrièretijgers worden langzaam maar zeker grijs. Hoe zorgen we dat onze senior collega zijn bevlogen­heid behoudt en vitaal en bij de tijd blijft?

Tegelijkertijd zien we dat er onvoldoende aandacht is voor flexibiliteit in arbeid en carrière. Eenmaal gekozen voor een bepaalde richting zitten we al snel ‘vastgebakken’ in onze eigen toekomst: huis, hypotheek, gezin, werkgever. In de maatschappelijk geaccepteerde trechter vernauwt onze blik zich tot dat ene talent dat we hebben. Dat begint op jonge leeftijd en verandert maar weinig in de jaren daarna. Hoe stimuleren we een gemakkelijkere switch van carrière pad?

Wie moet zich nu eigenlijk druk maken over dit probleem? De politiek? De werknemer zelf? Of zijn het juist de werkgevers die het voortouw moeten nemen? En wat gebeurt er als er niemand iets doet?

Voor aanmelden en voor de meest actuele informatie: (deze link opent in een nieuw venster)http://www.verenigingachmea.nl/ledenactiviteiten.html

 
.