25
november
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Klant Interpolis bij Omroep Max

,  - 

Tilburg, 25 november 2010 - Omroep Max besteedt op 25 november 2010 in het programma Meldpunt aandacht aan reis­verzekeringen. Eén van de klanten van Interpolis vertelt zijn verhaal over een diefstal uit een huurauto in Spanje. De auto waarin de koffers lagen, had geen braakschade. Interpolis keerde niet uit. In de studio is de directeur van het Verbond van Verzekeraars aanwezig om een toelichting te geven op reis­verzekeringen.

Kifid
Ook Interpolis is gevraagd om aan de uitzending deel te nemen. Wij besloten niet naar Hilversum af te reizen, omdat de klant een klacht over de afwijzing van de schade bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft neergelegd. Wij vinden het niet gepast om uitspraken te doen in de media als een rechter of andere officiële instantie om een oordeel wordt gevraagd. Wanneer het Kifid een uitspraak heeft gedaan dan zijn wij bereid om te reageren.

Diefstal
Diefstal uit een afgesloten kofferbak is niet gedekt op een reis­verzekering omdat dit risico voor verzekeraars onbeheersbaar is. Als we dit risico wel zouden verzekeren dan moeten de premies enorm omhoog. Wij adviseren onze klanten om heel voorzichtig om te gaan met het achterlaten van je spullen in de auto.

Uitzending: donderdag 25 november 2010 19:25 uur, Nederland 2
Herhaling: zaterdag 27 november 2010 13:10 uur, Nederland 1

 
.