Leiden,
20
juni
2019
|
09:06
Europe/Amsterdam

ISDN stopt op 1 september

Uw bedrijfsalarm werkt vanaf 1 september niet meer !

Maar liefst 25% van de bedrijven maakt nog gebruik van het ISDN netwerk. Bent u daar één van? Dan is het belangrijk om voor 1 september maatregelen te nemen. Doet u dat niet, dan werken telefonie en bedrijfsalarm niet meer vanaf die datum.

Hoe kunt u zien dat u ISDN gebruikt en nu in actie moet komen?
Hiervoor zijn verschillende manieren:

  • Eén van de meest gebruikte alarmkiezers op een ISDN-lijn is de Octalarm-T van Adesys die u op de foto ziet. Als u zo’n alarmkiezer hebt, moet u overstappen. Overigens zijn er ook nog andere kiezers die op ISDN werken.
  • Kijk op de rekening van uw provider. Daarop staat of u vaste telefonie in combinatie met ISDN gebruikt.
  • Raadpleeg uw installateur.

Als u nog gebruik maakt van ISDN, wat moet u dan doen?
Zorg ervoor dat u op tijd overstapt op een andere digitale techniek om te bellen en uw bedrijfsalarm door te melden. Neem hiervoor contact op met uw installateur.

Als het u niet lukt om voor 1 september over te stappen, is er voor de alarmdoormelding slechts één – tijdelijk en niet betrouwbaar – alternatief. Dat is een GSM-kiezer. Het nadeel hiervan is dat het GSM-netwerk niet overal beschikbaar is en geen hoge betrouwbaarheid heeft. Lukt dan ook niet, dan is er nog maar 1 optie: continu in de bedrijfsruimte aanwezig zijn om storingen in installaties zelf direct te signaleren.

Nog een belangrijke tip: VOIP minder geschikt voor alarmering
Bellen via Internet (VOIP) is de moderne techniek die ISDN vervangt. Maar voor alarmdoormelding is die techniek minder betrouwbaar. Bij storingen en tijdens onderhoud bij providers krijgt u namelijk géén alarmsignaal doorgemeld. Wilt u niet afhankelijk zijn van internet, kies dan voor AgroAlarm. Door te alarmeren via een satelliet verbinding heeft dit systeem een hoge betrouwbaarheid. Meer informatie hierover leest u op www.agroalarm.nl