31
januari
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis zet volgende stap in verhogen kwaliteit van zorg

, 31 januari 2011 - 

Tilburg, 31 januari 2011 - Interpolis is blij dat de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (NVvH) stappen zet in de verdere verhoging van de kwaliteit van risicovolle behandelingen. Nu de NVvH voor een achttal operaties (voor zeven oncologische aandoeningen en één vaataandoening) kwaliteitsnormen heeft vastgesteld, zullen de zorgverzekeraars van Achmea deze normen ook gaan monitoren en zo nodig ziekenhuizen selectief contracteren per 2012.

Net als Zilveren Kruis en Agis is Interpolis ��n van de zorgverzekeraars van Achmea. Voor 1 maart gaat Achmea met alle ziekenhuizen in gesprek om huidige behandelgegevens te bespreken. Met ziekenhuizen die niet aan de normen van de beroepsgroep voldoen en de omliggende ziekenhuizen wil Achmea vervolgens bespreken welke mogelijkheden er zijn om de zorg te herschikken. Dit kan vari�ren van het initi�ren van samenwerkingsverbanden tot het niet meer uitvoeren van deze behandeling. Uiterlijk per 1 januari 2012 moet iedereen aan de kwaliteitsnormen voldoen.

Het concentreren van hoogcomplexe zorg vergroot de succeskans voor de pati�nt en vermindert het risico op complicaties. Dit betekent niet dat ziekenhuizen die op dit moment onder de norm zitten slechte zorg leveren. Achmea wil alleen dat de zorg nog beter wordt en iedereen de allerhoogste kans op succes krijgt.

Verzekerden die vragen hebben kunnen uiteraard altijd contact zoeken met de ZorgActief klantenservice van Interpolis (0900) 476 96 74, maar in principe kan iedereen terecht in elk ziekenhuis dat de betreffende behandelingen op dit moment uitvoert.

 
.