04
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis zet mobiele kantoorunit in voor eerste schadeafhandeling in Wijk bij Duurstede

,  - 

​Tilburg, 4 november 2013 - Interpolis heeft tot nu toe enkele tientallen schadegevallen in behandeling, als gevolg van de windhoos die zondag grote schade veroorzaakte in Wijk bij Duurstede. Later deze week zal meer bekend worden over de exacte aantallen en de hoogte van het schadebedrag. De verzekeraar zette maandag zijn mobiele kantoorunit in om ter plaatse klanten te helpen en schademeldingen in behandeling te nemen.

Nadat de eerste schademeldingen uit Wijk bij Duurstede zondagmiddag snel na elkaar bij Interpolis binnenkwamen, werd duidelijk dat assistentie ter plaatse nodig was. Enkele schade-experts reisden toen al naar Wijk bij Duurstede af. Vanaf vanochtend konden particulieren en ondernemers terecht in de mobiele kantoorunit van Interpolis. Schade-experts, adviseurs en vertegenwoordigers van herstelbedrijf Kelderman Bouw brachten de schades in kaart en troffen de eerste noodvoorzieningen.

“Mensen zijn uiteraard emotioneel en geschrokken”, constateert Johan van den Berg, de teammanager expertise ter plaatse. “Wij doen ons uiterste best om de schades zoveel mogelijk te beperken en te verhelpen. Eerste prioriteit ligt bij de schades waar water binnendringt, zoals open daken. Die dichtten we gisteravond voor de nacht goed af met zeil, om vanochtend vroeg op zoek te gaan naar een permanente oplossing”.

Interpolis werkt in elke regio samen met vaste herstelbedrijven die snel in actie komen. Van den Berg: “Doordat we dagelijks met deze bedrijven samenwerken, zijn we goed op elkaar ingespeeld. Daar heeft de klant baat bij omdat hij snel en efficiënt geholpen wordt. Een inwoner van Wijk bij Duurstede kwam vanmiddag speciaal naar ons toe om te bedanken dat we er waren. Daar doen we het voor!”

Burgemeester Tjapko Poppens nam de dag na de windhoos persoonlijk poolshoogte in zijn stad. Hij bracht daarbij eveneens een bezoek aan de mobiele kantoorunit van Interpolis. “Hij toonde zich actief en betrokken, en leefde echt met de mensen mee”, aldus Van den Berg.

 

 


 Burgemeester Poppens (links) arriveert bij de mobiele kantoorunit van Interpolis.​

René Kleinsman, schade-expert bij Interpolis en Kevin van Aggelen van Kelderman Bouw, praten burgemeester Poppens bij over de actuele stand van zaken. ​

 

 

.