23
februari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Interpolis werkt mee in strijd tegen ‘­verzekeringsfraude’

, 23 februari 2009 - 

TILBURG, 23 FEBRUARI 2009 - Het Verbond van Verzekeraars kondigde 20 februari aan dat ze de strijd tegen verzekeringsfraude gaat intensiveren. In Limburg start een pilot in samenwerking met de Limburgse politiekorpsen en met instemming van het Openbaar Ministerie in Maastricht en Roermond. De samenwerking richt zich op uitwisseling van informatie over de oorzaken van brand(stichting)en. Het gaat om een proef van twee jaar. Interpolis ondersteunt het initiatief.

Als verzekeraar is Interpolis gebaat bij het kennen van een brandoorzaak. Dat kan helpen bij het verhalen van de schade en soms het ontdekken van fraude. Maar het helpt ook bij preventie voor de toekomst, waardoor nieuwe schades voorkomen kunnen worden en daarmee de schadelast beperkt. Daar is uiteindelijk ook de klant bij gebaat. Bovendien ziet Interpolis het ook als een maatschappelijke taak. Behalve dat er hoge (maatschappelijke) kosten mee gemoeid zijn, levert het opzettelijk in brand steken van voertuigen, woningen en bedrijfspanden ook een groot gevaar op voor mens en samenleving.

Voor het onderzoek in Limburg stelt Interpolis zijn kennis en kunde ter beschikking. Bij succes zal deze aanpak ook in de rest van het land toegepast worden.

.